csü. ápr 25th, 2024

A lakossági hozzászólás jogát is biztosítja a Szolidaritás – Eger

Egri csoportunk alternatív közgyűlést szervezett a Dobó téren.
Az elhangzott beszéd

  • Minden demokratát meg fogunk győzni arról, hogy menjen el regisztrálni és szavazni!
  • A Szolidaritás Mozgalom mindent el fog követni azért, hogy a kétharmados győzelem érdekében, a demokraták közös jelölteket állítsanak! „

E célok elérése érdekében jelentette be Kónya Péter, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom összefog a Haza és Haladással, valamint a Millával. Közösen létre hozva az Együtt 2014 elnevezésű választói Mozgalmat, melynek keretében megkezdődik a szervezése a demokrata választópolgárok, illetve pártok összefogásának és kidolgozásra kerül egy új köztársaság programja!

Bajnai Gordon:
„Nem új pártot alapítunk tehát, hanem összefogást, ahová szövetségbe hívunk mindenkit, akikkel a céljaink összekötnek. Akikkel a korszakváltás elvében, erkölcsében, programjában közös nevezőre tudunk jutni.
Akikkel meg tudunk egyezni a jogállam, haza és haladás, szolidaritás és Európa dolgában.
És ha ebben megegyeztünk, akkor erre alapozva közösen kidolgozzuk a talpra álláshoz és gyarapodáshoz szükséges konkrét programot – a jó kormányzás programját.
A Milla, a Szolidaritás és a Haza és Haladás egy ilyen, befogadó és nyitott mozgalom elindításáról döntött.
Ennek a választói mozgalomnak az Együtt 2014 nevet adtuk és programját a nemzet közös nevezőire alapozzuk. Az Együtt 2014 létrehozásával példát mutatunk az együttműködésre, és hitet teszünk amellett, hogy nemzeti közösségünk újraegyesítése a változást akarók egyesítésével kezdődik.
Ebben a szövetségben szükség lesz demokratikus pártokra és politikusokra, mert tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a rezsimet csak politikai eszközökkel lehet leváltani……”
….”Várjuk azokat a honfitársainkat, akik a maguk pártkötődését nem akarják megtagadni. Nem is kell megtagadniuk! És várjuk azokat, akik párthoz egyáltalán nem akarnak kötődni, de tenni akarnak a változásért……”

Tegyünk érte demokrata sorstársaim! Köszönöm a figyelmet!