csü. ápr 25th, 2024

Békéscsabán kormányváltást sürgettek az ellenzéki erők

A BEOL beszámolója ITT olvasható.

Képgaléria ITT.

Molnár József beszéde:

Kedves Barátaink, Szimpatizánsok, és mindazok akik azért jöttek el, hogy jelenlétükkel kifejezzék elégedetlenségüket!

Molnár József vagyok a Magyar Szolidaritás Mozgalom Békés megyei vezetőségének tagja. Jelenleg a helyi egyetem végzős hallgatójaként tanulok, éppen ezért a kormányunk által oktatási reformnak csúfolt totális megsemmisítés, ellehetetlenítés nagyon érzékenyen érint.

A kormánypárti politikusok, mint oly sok más területen az oktatásnál is megosztották a lakosságot…megosztották gazdagokra és a szegényekre! Miért is? A miniszterelnök azt mondta, hogy aki megüti a szintet az részesülhet az ingyenes állami oktatásban, csakhogy az a szint a gazdagok szintje!!! Azoknak a gazdagoknak a szintje, akik nem a középosztályt erősítik, hanem az elit klub tagjait.

„Ez a kormány az oktatási reformjával a szegényeket kizárja az előre jutásból, a tehetségesebbeket pedig elüldözi az országból, mi nem olyan országot akarunk a gyerekeinknek, amelybe egyszer talán majd jó lesz visszatérni – hanem olyat, ahonnan nincs miért elmenni!!”

Kérdezem ÉN?! Hogy fog eljutni az ország hátrányosabb térségeiben lakó hallgató azokra a felsőfokú oktatási intézményekbe, amely több száz kilométerre van a lakóhelyüktől? Az itt élő családoknak a napi megélhetés is problémát jelent!!!

Miért hoztak létre olyan állapotokat, hogy a tehetséges, de kevésbé tehetős családok gyermekeit kirekesszék az oktatásból?! A diákhitel ezeknek a családoknak nem nyújt megoldást, hisz a legtöbb esetben ez az összeg csak a tandíjra elég és akkor hol van még a kollégiumi díj és az egyéb felsőoktatással járó költségek?! De, ha mégis kínkeservesen, kuporgatva, vért izzadva eredményesen befejezik egyetemi/főiskolai tanulmányaikat, akkor következik a teljes létbizonytalanság! Kormányunk ádáz logikátlan és dilettáns gazdaságpolitikája megölte szinte az összes munkahely teremtési lehetőséget az országunkban kialhat a vállalkozási kedv! Mind a hazai és mind a külföldi befektetők kerülik az országunkat!!! A 2010-ben ígért 1 millió új munkahelyből mára már lassan 1 millióval kevesebb munkahely lett.

Sajnos ez a hullám nem csak a versenyszférát érinti, hisz az önkormányzati iskolák államosítása miatt pedagógusok ezrei érezhetik úgy, hogy egyik napról a másikra elveszítik mindazt, amit élethivatásukká választottak: gyermekek nevelésének, oktatásának a lehetőségét.

Pedagógusok ezrei kerülnek a létbizonytalanság állapotába, félelem uralkodik a tantestületekben, hogy holnap vajon be kell-e menni a munkahelyre

Elfogadhatatlannak tartom, azt a köznevelési gyakorlatot, amely szegregál és a társadalmi különbségeket növeli , amely által a jövő nemzedéke már 16 éves korában az utcára kerülve a sodródik a társadalom perifériájára, mert Orbán Viktor szavai szerint „nem nőtt be a feje lágya.”

ORBÁN VIKTOR MAGÁRA HAGYTA A DIÁKOKAT, A HALLGATÓKAT ,A KÉTKEZI MUNKÁSOKAT, A KÖZALKALMAZOTTAKAT A KÖZTISZTVISELŐKET, A RENDVÉDELMISEKET,A NYUGDÍJASOKAT,A HAZAI KIS ÉS KÖZÉP VÁLLALKOZÁSOKAT.

A FOGYATÉKKAL ÉLŐKET FÖLDÖNFUTÓVÁ TETTE!

A KÖZMUNKÁSOKAT A HELYI FIDESZ HATALOM JOBBÁGYAIVÁ TETTE!!!

ORBÁN VIKTOR HAZÁNKAT TASZÍTOTTA EL MAGÁTÓL ÉPPEN EZÉRT ,AMIKOR JÖNNEK A VÁLASZTÁSOK EGY EGÉSZ ORSZÁG MENJEN EL SZAVAZNI ÉS ÖSSZEFOGVA EGYÜTTES ERŐVEL VÁLTSUK LE EZT A DIKTATÓRIKUS, NYOMORBA TASZÍTÓ NÉPGYŰLÖLŐ KORMÁNYT!

„Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk!”

Október 23-án létrejött egy új erő! Egy olyan új erő ami reményt adhat a kiábrándult embereknek illetve azoknak akik hisznek abban, hogy egy széleskörű társadalmi összefogás válthatja le az Orbán kormányt! A Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Milla és a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület létrehozta az Együtt 2014 Mozgalmat, melyhez reményeink szerint csatlakoznak a demokratikusan működő parlamenti és parlamenten kívüli pártok illetve minden olyan civil mozgalom és civil kezdeményezés, amelyek segítik a fidesz leváltását és Országunkat egy növekvő kiszámítható, pályára állítani ahol az emberek akarnak és szeretnek élni, tanulni és dolgozni!

Éljen az összefogás!

Éljen a köztársaság!

Éljen a Szolidaritás!