hét. dec 4th, 2023

Kiss Róbert sajtótájékoztatója Tárnokon

Szinte hihetetlen, hogy a helyi lakosságot képviselő(?) fideszesek egy olyan műhöz adták elvi hozzájárulásukat , amely a szükséges engedélyek egyikével sem rendelkezik, amelynek még soha sehol bizonyítványokkal igazolt kísérleti üzeme sem volt, amelyhez hasonló berendezésekről a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából, idén februárban készített szakértői vélemény is azt írja, hogy “az új termikus technológiák lényegében ugyanazon szennyezőanyagokat és hasonló mennyiségben bocsátják ki, mint a hagyományos hulladékégetők, ennek nyomán feltételezhető a hasonlóan káros egészséghatás, amely a hulladékégetők esetében már bizonyított.” Vagy Tárnokon lenne a kísérleti üzem ? Több tízmilliárd forintért a környékben lakó közel 100.000 ember lenne a kísérlet alanya ? Az itt élők leghalványabb tájékoztatása nélkül ? Az emberek élete, egészsége sem számít, amikor meg akarják mutatni, hogy ki az úr ?

Amikor konkrét kérdések hangzottak el a két lelkiismeretes és kételkedni merészelő független képviselőtől, akkor a polgármester a jól ismert fidesz technikát alkalmazta, vagyis jó hosszasan válaszolva, lenézően, egészen másra terelte a szót. Ennek legismertebb példája Illés Zoltán minap elhangzott válasza. Itt is ez a recept valósult meg, talán nem annyira durván.

A polgármester azt is állította, hogy van a testületnek egy határozata, amely szerint magánberuházásba nem szólnak bele.Az elvi hozzájárulás, támogatás nem beleszólás? Vagy vannak az ő embereik beruházásai, akiket támogatnak, és vannak a többiek, akiket pedig nem támogatnak?

A mai napban a legszomorúbb az, hogy láthattuk azt a “kivagyiságot”, azt a “majd mi megmutatjuk” viselkedést, ami elharapózott a kormánypárti képviselők minden szintjén. Amikor nem számítanak az észérvek, nem számít az emberek élete, egészsége, amikor nem számít semmi. Csak ők!