hét. dec 4th, 2023

A Magyar Szolidaritás Mozgalom visszatér a gyökereihez

A párt egyik alapító szervezeteként a Magyar Szolidaritás Mozgalom továbbra is közösen készül az őszi önkormányzati választásokra az Együtt – a Korszakváltók Pártjával, támogatja jelöltjeit az októberi megmérettetésen. A Magyar Szolidaritás Mozgalom visszatér a gyökereihez

A párt egyik alapító szervezeteként a Magyar Szolidaritás Mozgalom továbbra is közösen készül az őszi önkormányzati választásokra az Együtt – a Korszakváltók Pártjával, támogatja jelöltjeit az októberi megmérettetésen.

Ugyanakkor fontos a Szolidaritás Mozgalom számára, hogy az elkövetkező időszakban – készülve a 2018-as országgyűlési választásokra – visszataláljon a gyökereihez, ahhoz a politizáláshoz, amellyel megalakulásakor a hétköznapi embereket, az elesetteket, az önhibájukon kívül a társadalom szélére kerülteket, a vidéken élőket tudta megszólítani. A Magyar Szolidaritás Mozgalom számára alapvető: érteni kell az emberek problémáit, és ezek megoldására világos üzeneteket kell megfogalmazni. Ez az eddigiekhez képest egy markánsabb, radikálisabb, sokkal erőteljesebb – akár utcai – politizálást is igényel.

Fontos hangsúlyozni: a Magyar Szolidaritás Mozgalom számára alapvető partner az Együtt – a Korszakváltók Pártja, de a néppárti jelleg kialakítását az állampolgárok megszólításával, a egy országos hálózatra építve kell elkezdeni.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom továbbra is támogatja Kónya Pétert, aki az Együtt tisztújításán nem vállal semmilyen tisztséget, mert parlamenti munkája mellett elsősorban a Mozgalom építésén kíván dolgozni, hiszen a politikának nem csak a politika világáról, hanem az emberekről, az emberekért is kell szólnia.

Budapest, 2014. június 21.

Magyar Szolidaritás Mozgalom