csü. Már 21st, 2019

A Munkás Büszkeség Napja – 2019. május 1.

Május 1-én a Szolidaritás Mozgalom újra a Munkásokat fogja ünnepelni a Petfőfi híd budai hídfőjénél. Várunk minden büszke dolgozót, szakszervezetet, civil szervezetet, politikai pártot. Szervezzük újjá a balodalt. Adjunk új lendületett, a munkások érdekvédelmének. Az eseményt politikai fórumok, performanszok, délutántól pedig koncertek színesítik, fellép a Sniffin Glue (Ramones Cover Band), Plüssnapalm és a HétköznaPI CSAlódások. , amelynek helyszíne az egykori Zöld Pardon lesz.

Ki kell állni értük. Közösségeket kell teremteni. Azokat össze kell kapcsolni. Új, akár radikális baloldalt kell építeni.

Olyat, ami nem ijed meg a mára már nyíltan elnyomó hatalomtól, és ami a dolgozó átlag embereknek szól, érdekükben politizál.

Olyat, aki május első napján, nem sör – virslibe fetreng a Városligetben, hanem amelyik követeli a munkásoknak azt, amit már egyszer kiharcoltak maguknak, de az utóbbi évtizedekben ellopták tőlük. Nyolc óra munkát, nyolc óra pihenést, nyolc óra szórakozást.

Május 1-én a Szolidaritás Mozgalom újra a Munkásokat fogja ünnepelni.

Várunk minden büszke dolgozót, szakszervezetet, civil szervezetet, politikai pártot. Szervezzük újjá a balodalt. Adjunk új lendületet, a munkások érdekvédelmének. Gyertek a politikai fórumokra, hapeningekre.

Együnk – igyunk, beszélgessünk közösen, majd este a koncerteken mutassuk meg, hogyan is mulat a nép! további információk hamarosan!

Az elmúlt évtizedekben a munkások ünnepe a munka ünnepévé vált. Ezzel arculcsapva azoknak az embereknek az emlékét, akik kiharcolták az emberhez méltó jogokat, béreket, a dolgozók millióinak.

Május 1-re a Szolidaritás ezt hirdeti meg, a Munkás Büszkeség napját.

 

Munkás Büszkeség Napja

Május 1-én a Szolidaritás Mozgalom újra a Munkásokat fogja ünnepelni. Várunk minden büszke dolgozót, szakszervezetet, civil szervezetet, politikai pártot. Szervezzük újjá a balodalt. Adjunk új lendületet, a munkások érdekvédelmének. Gyertek a politikai fórumokra, hapeningekre.

 

 

 

1 thought on “A Munkás Büszkeség Napja – 2019. május 1.

Comments are closed.