szo. ápr 20th, 2024

Betiltotta a rendőrség a május elsejei tüntetést

Megtiltotta a rendőrség azt az autós tüntetést, melyet az alacsony bérek rendezése miatt hirdettünk a Hősök terére a nemzetközi munkásosztály harcos ünnepén, 2021. május elsejére.

A betiltó határozat letölthető innen, és a rendőrség honlapjáról is.

Válaszként Székely Sándor, a mozgalom elnöke a a következő állásfoglalást tette:

“Eleink soha nem rettentek meg attól, ha a hatóságok erővel szálltak szembe a tisztességes munkabérek és munkafeltételek követelésével. Május elseje nem lenne világünnep, ha a dolgozó emberek úgymond ‘bégetve’ belenyugodnának a féktelen kizsákmányolásba. Mindaddig, amíg hering módjára lehet egymáshoz préselődni a BKV járművein, addig egy autós felvonulás betiltása hatalmi önkény, még akkor is, ha álságosan a járványra hivatkozik. Követeljük, hogy a hatóságok tekintsék ezt a rendezvényt olyannak, ami belefér az egyébként is gumiszabályokként alkalmazott rendelkezésekbe. Ha a rendőrségnek nincs ötlete, akkor adok egyet: május elseje alkalmával és a havi nettó 250.000 forintos minimálbér követelésének oltárán egyéni autósport tevékenységre biztatunk minden dolgozót, és mindenkit, aki a szolidáris a dolgozók elemi érdekeivel.”

Székely Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke a szervezet nevében autós felvonulást hirdetett május elsejére Budapesten, amelynek aktuális üzenete a magyar minimálbér jelentős megemelésének követelése.

ESEMÉNY ITT:

https://www.facebook.com/events/1893759584110505