sze. ápr 24th, 2024

A Magyar Szolidaritás Mozgalom támogatja a tanárok küzdelmét, és országos lassítósztrájkot kezdeményez október 5-re

 

A Magyar Szolidaritás Mozgalom egyetért a tanárok követeléseivel, és feltétel nélkül támogatja azokat. Ezért azt kérjük az ország valamennyi munkavállalójától, hogy október 5-én minden, a munkájával kapcsolatos szabályt a legapróbb részletekig tartson be!

Az elmúlt harminckét évben bebizonyosodott, hogy csak akkor lehet sikeresen harcolni a nagytőkések és a magyar állam kizsákmányolása ellen, ha a munkavállalók összefognak. Ennek értelmében a Szolidaritás arra buzdít minden munkavállalót, buszvezetőt, ápolót, tanárt, állami alkalmazottat, vasúti, kereskedelmi, mezőgazdasági dolgozót, egyszóval mindenkit, hogy október 5 -én a tanárok támogatására csatlakozzon a lassító sztrájkhoz!

  • Ideje, hogy az elszálló árak mellé végre felzárkózzanak a bérek is!
  • Ideje, hogy a magyar munkavállalók rájöjjenek, hogy érdekeiket csak akkor tudják érvényesíteni, ha szolidárisak egymással!
  • Ideje kiállnunk a gyermekeinket oktató, nevelő tanárok mellett, hogy aztán majd az összes többi szakma érdekében is együtt tudjunk mozdulni!

Célunk elérni, hogy Magyarországon nettó 1.000 euró legyen a havi minimálbér!

Ingyenes és jó minőségű legyen az oktatás! Társadalombiztosítási alapon ingyenes és jó minőségű legyen az egészségügy! A lopakodó egészségügyi privatizációt azonnal le kell állítani!

Olyan nyugdíjrendszer kialakítása szükséges, hogy nyugdíjba vonulás után a normális megélhetés mellett csak annak kelljen dolgozni, akinek ez a saját óhaja!

Október 5-én, tehát egész nap, mindenki tartson be minden munkahelyi szabályt, hiszen ezáltal érezhetően lelassulhat az élet!

Támogassuk a tanárokat, így küzdjünk együtt mindannyiunk jóllétéért, megélhetéséért! A jövőnkért!