szo. ápr 20th, 2024

Akkumulátorgyártás a munkavállalók szemszögéből – fórumot tart Debrecenben a Szolidaritás

2023. április 21 -én, pénteken 16.30 órás kezdettel fórumot tart a Debrecenben a Szolidaritás Mozgalom. A helyszín is szimbolikus, hiszen Debrecen egyik nagy lakótelepén lesz a fórum, a DMK – Újkerti közösségi házban.

Pár hónappal ezelőtt kiderült, hogy Debrecenben óriási akkumulátor gyár építése veszi kezdetét, mely amúgy csak egy darabkája az egész országban a következő években tervezett iparfejlesztésnek. Hónapok óta a debreceni és az országos közbeszéd tárgya az akkumulátorgyárak és a miattuk felmerült problémák.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom képviselője Káposznyák István és vendégei Székely Tamás (Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke) és Semegi Richárd (vegyész energetikai szakértő) most azt járják körbe, vajon a beruházások megvalósíthatóak-e és ha igen, akkor ennek milyen következményei lehetnek munkavállalói szempontból?

  • Milyen béreket lehet kiharcolni a gyárakban?
  • Képesek leszünk-e annyi energiát termelni, illetve importálni, hogy egyáltalán nyereséges lehessen a termelés?
  • Tarthatóak-e a környezetvédelmi előírások, és honnan lesz a gyárakhoz elegendő vizünk?

A fórumra nagy szeretettel várnak minden érdeklődöt, akár akkumulátorgyár-párti akár akkumulátorgyár ellenesek, hiszen nem csak az előadók fogják elmondani meglátásaikat, hanem a közönség véleményére is kíváncsiak a szervezők!

Az esemény sajtónyilvános lesz!

A esemény linkje: https://www.facebook.com/events/3354552081472575/