szo. júl 20th, 2024

Az ATV ki akarja zárni a Szolidaritás Mozgalmat  fővárosi listavezetői vitából!

Székely Sándor a Szolidaritás Mozgalom fővárosi listavezetője megdöbbenve értesült arról, hogy a június 2-án tartandó listavezetői vitából, helyhiányra hivatkozva kizárta a Szolidaritás Mozgalmat. Ez a demokrácia és a sajtószabadság súlyos megsértése, a mozgalom követeli, hogy kapjanak helyet ők is a vitában.

Székely Sándor elmondta, hogy politikai pályafutását az Egymillióan a Sajtószabadság nevű Facebook-csoport tüntetésein kezdte, azóta is számtalanszor állt ki a Magyar Sajtó függetlenségéért, a Fidesz-Kdnp-vel szemben.

Székely értetlenül áll azelőtt a tény előtt, hogy Magyarországon van olyan, nem közpénzmillárdokból fenntartott tévétársaság, mely egy választás előtt nem biztosít egyenrangú helyzetet a választáson induló szervezetek között. Ez totálisan antidemokratikus és szembe megy a szólásszabadság és a kiegyenlített tájékoztatás elveivel, amiért a Szolidaritás Mozgalom immár több évtizede harcol.

Székely Sándor, jelezte, hogy levélben fordul a főpolgármester-jelöltek felé, hogy amennyiben olyan Budapestet képzelnek el, amelyben mindenkinek egyforma jogai vannak, álljanak ki azért, hogy minden a fővárosi listavezető jelölt részt vehessen egyszerre a vitán, döntsék el az emberek, hogy kire akarnak szavazni.