hét. dec 4th, 2023

Tisztújító közgyűlést tartott a Szolidaritás

A Magyar Szolidaritás Mozgalom tisztújító közgyűlésén módosította Alapszabályát, megválasztotta új elnökségét és új együttműködési megállapodást fogadott el az Együtt – a Korszakváltók Pártjával.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom tisztújító közgyűlésén a szavazásra jogosultak 2/3-a társadalmi elnöknek választotta meg Kónya Pétert, Székely Sándort pedig ügyvezető elnöknek. Az új Társadalmi Elnök kapcsolatot tart más szervezetekkel, szervezi a Szolidaritás társadalmi és külkapcsolatait, valamint képviseli az egyesület politikáját és eszmeiségét. Az Ügyvezető Elnök irányítja és önállóan képviseli a Magyar Szolidaritás Mozgalmat.

A szervezet közgyűlése megválasztotta új elnökségét is, amelynek tagjai: Bódi Beáta Ágnes, Nagy Ágnes Dorka, Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője, Cseke Gyula és Dávid János.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom módosította Alapszabályát valamint megerősítette együttműködését az Együtt- a Korszakváltók Pártjával. A két szervezet számára legfontosabb stratégiai feladat az őszi önkormányzati választásokon a lehető legjobb szereplés.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökei és tisztségviselői:

Társadalmi elnök: Kónya Péter

Ügyvezető elnök: Székely Sándor

Elnökség tagjai: Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője

Cseke Gyula, a baloldali összefogás képviselőjelöltje Tatabánya 3 sz. választási kerültében.

Bódi Beáta Ágnes

Nagy Ágnes Dorka

Dávid János

Regionális elnökségi tagok :

Huszti Andrea

dr. Kiss Róbert, a baloldali összefogás polgármester-jelöltje Budapest VI. kerületében

Rácz László

Dr. Sértő-Radics István, Uszka polgármestere

Etikai Bizottság elnöke: Horváth Zoltán