hét. dec 4th, 2023

Kép- és videóriport a január 19-i országos demonstrációkról

A Szolidaritás elnöke, Székely Sándor is részt vett a rabszolgatörvény elleni debreceni tüntetésen a helyi szervezet képviselőivel, és az azt követő ebesi félpályás útzáron 2019. január 19-én. Továbbá jelen voltak a szakszervezetek, civilek és az  ellenzéki pártok. A Szolidaritás Mozgalom több városban is demonstrált, Nyíregyházáról, Fehérgyarmatról, Szombathelyről és Győrből is mutatunk képeket.

Debreceni tüntetés

Újra több száz debreceni polgár követelte Orbán és Kósa lemondását, és a rabszolgatörvény visszavonását! Az Ady-parktól a Debreceni Városi TV-ig tartó vonulást élőben adtuk a Facebook-oldalunkon:

 

SZOLIDARITÁS

SZOLIDARITÁS was live – in Debrecen.

Ebes, félpályás útzár

Január 19-én minden eddiginél szélesebb körű tüntetés-sorozat szerveződött a túlóratörvény módosítása miatt. Hajdú-Bihar megyében – hosszú idő után először – sikerült olyan félpályás útlezárásokat szervezni, ahol valamennyi a térségben működő párt, szakszervezetek, civilek részt vettek. Berettyóújfalun közel 40 személygépkocsi, az M4-es úton, Debrecen és Ebes között szervezett félpályás útlezáráson több, mint 60 gépjármú, míg a Hajdúdorogon szervezett demonstráción 30 gépkocsi vett részt.

Élő bejelentkezés az útzárról:

SZOLIDARITÁS

SZOLIDARITÁS was live – at Hajdú-Bihar County.

Nyíregyháza

Fehérgyarmat

37 autó és kb 100 ember vett részt a fehérgyarmati fálpályás útlezáráson.

Győr, 1-es főút

Győrben 100 autó volt 2 helyszínen, és sok volt a civil.

Győr 82-es út

Győri élő:

Győri Polgárok

Álljon le az ország! – Győr (2019.01.19)

Szombathely

Szombathelyen 75 autó volt.

És egy videó a Magyar Szolidaritás Mozgalom debreceni napjáról:

További írások a sajtóban:

INDEX: Székely Sándor parlamenti képviselő Facebook-közvetítétse szerint egész sokan vannak, két sávot elfoglalva sétálnak, kántálnak, dudálnak, kereplőznek. Ismerős szólamokat skandál a tömeg: Mocskos Fidesz, túlórázni jöttünk.
A debreceni tüntetés után egy félpályás útlezárással folytatódik a hajdú-bihari akció. Pontosabban csak az egyik, mert három útlezárás van/volt a megyében. A Debrecen és Ebes közöttin több mint ötven autóval vesz részt a Szolidaritás és több párt, illetve civilek – derült ki Székely Sándor képviselő videójából.

Magyar Hang: Debrecenben is vonulnak. A menetet a Szolidaritás Mozgalom közvetíti a Facebookon. Hajdú-Biharban félpályás útlezárással folytatódik a tiltakozás: Székely Szándor képviselő Facebookon közzétett videója szerint Debrecen és Ebes közöttlegalább ötven autóval demonstrálnak. Az akciót a Szolidaritás és több ellenzéki párt is támogatja

444: Debrecenben a Mi vagyunk Debrecen, a helyi LMP, Momentum, Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szervezet megmozdulást, 400-an vettek részt rajta.

2 thoughts on “Kép- és videóriport a január 19-i országos demonstrációkról

Comments are closed.