csü. ápr 25th, 2024

Sikeres előválasztás Budapesten, van egy másik út az ország előtt

A január 28-tól február 3-ig tartó főpolgármester-jelölti előválasztást  Karácsony Gergely nyerte 27598 szavazattal  mondták el mai sajtótájékoztatón az előválasztás szervezői Budapesten. A Szolidaritás Mozgalom arra kér minden politikai szereplőt, hogy támogassa Karácsony Gergelyt.

Az időnként szigorú téli időjárás ellenére, az előzetes várakozást messze felülmúlva mintegy harmincnégyezer budapesti gondolta úgy, hogy részt vesz Magyarország első előválasztási küzdelmébenA Szolidaritás Mozgalom hisz az alulról építkező demokráciában, ezért támogatta kezdeményezést és ezért vett részt aktívan az előválasztás lebonyolításában, konkrétan a Blaha Lujza téri “előválasztási sátort” működtette.

A Szolidaritás Mozgalom úgy véli, hogy  az ellenzék új politizálásának egyik állomása a héten lebonyolított előválasztás.

Arra kértük a fővárosiakat, hogy éljenek az általunk kínált lehetőséggel és saját maguk dönthessék, el ki legyen Tarlós István kihívója. Sokan adnak hangot kétkedéseiknek, hogy minek kell ez a sok hűhó, hiszen ezzel azt a látszatot keltjük, mintha Magyarországon demokrácia lenne, igen tudjuk, hogy ma a diktatúra finom hangolása van folyamatban. Viszont meg kell mutatnunk az embereknek, hogy van egy másikfajta lehetőség is, van egy másik út az ország előtt.

A szavazatszámlálás közben Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke

A Szolidaritás Mozgalom  szerint a budapestiek az összefogás mellé álltak, ezért most arra kéri  az LMP-t, a Jobbikot, amelyekre ráégett a 2018-as választási eredmény stigmája, hogy ne kövessék el ismét a hibát. Álljanak be a budapestiek jelöltje mögé, a részvételi adat önmagáért beszél. Legyen az összefogás tényleg összefogás. Nem új keletű ez a dolog, hiszen voltak vidéki önkormányzati választások, ahol az ellenzék közösen tudott jelöltet állítani, miért ne tehetnénk ezt meg Budapesten is? Hiszen Budapest katalizátora lehet annak az újfajta politikának, amit decemberben elkezdtünk. Csak rajtunk múlik, hogy ezzel mennyire jól tudunk majd sáfárkodni.

Főpolgármesteri előválasztás február 3-ig! #szolidaritás #elovalasztas2019 #elovalasztas #budapest #slowmotion #video #hungary

11 Likes, 0 Comments – Magyar Szolidaritás Mozgalom (@szolidaritas) on Instagram: “Főpolgármesteri előválasztás február 3-ig! #szolidaritás #elovalasztas2019 #elovalasztas #budapest…”

 

Válogatás az előválasztás Blahás képeiből: