sze. dec 6th, 2023

A Szolidaritás Mozgalom gyűjtést szervez a sztrájkalapba ezzel is segítve a Hankook gyárban dolgozókat

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Immár kilnecedik napja sztrájkolnak a Hankook Tire Magyarország Kft. dolgozói, hogy a társaság fix, 18 százalékos alapbéremelést hajtson végre. Bár a törvény kötelezi, de a cég vezetése elzárkózik a szakszervezetekkel történő tárgyalások elől, így patthelyzet alakult ki, miközben a dolgozókat megzsarolják és megfélemlítik. A Hankook Tire Kft. ezzel megsérti a hatályos sztrájktörvényt, ugyanakkor a kormányt is felelősség terheli az ügyben, mert nem áll ki a magyar munkavállalók mellett.

Mivel a kialakult helyzet miatt egyre nagyobb nyomás helyeződik a munkavállalókra, a Hankook Tire vezetése pedig a sztrájkolók kifárasztására játszik, a Magyar Szolidaritás Mozgalom egyeztetve az ágazat érdekképviseletével a VDSZ-szel úgy döntött, hogy gyűjtést szervezet a szakszervezet sztrájkalapjába. Nem hagyhatjuk, hogy a munkavállalókat és a sztrájkban résztvevőket hátrány érje csak azért, mert kiállnak az egységes béremelés mellett.

Ugyanakkor arra kérünk mindenkit, aki teheti, legyen szolidáris a sztrájkolókkal és az alábbi számlaszámra bármilyen összeget átutalva támogassa a Hankook TireMagyarország Kft. dolgozóit. Mutassuk meg, hogy van szolidaritás!

Az utalásokat erre kérjük:
Név: VDSZ Szakszervezeti Szövetség
Számlaszám: OTP 11706016-20105626-00000000
Közlemény: Sztrájkalap Hankook

Budapest, 2019. március21.
Magyar Szolidaritás Mozgalom