csü. ápr 18th, 2024

A bűnőzöket kapják el, a nácikat pedig tiltsák be! – sajtóközlemény

A Magyar Szolidaritás Mozgalom követeli, hogy a magyar kormány, azonnal tiltsa be a Mi hazánk május 21-re tervezett törökszentmiklósi náci vonulását, állítsa helyre a rendet, lássa el feladatát!

 A Fidesz–KDNP kormánya magára hagyja a vidéki Magyarországot is, évek óta álszent módon csak papol az állampolgárok megsegítéséről, a fejlődésről, az ország gazdagodásáról. Ezzel szemben Magyarországon régiók szakadnak le az európai normalitástól és süllyednek az anarchiába. Törökszentmiklóson, ebben a 20.000 fős mezővárosban két nyomor negyed is található, nagyjából 4.000 lakossal. A városban egyedül a Magyar Szolidaritás helyi szervezete az, amely az elesetteknek megpróbál segíteni, kvázi a településen ellátja azt a szociális feladatot, amit az államnak kellene.

A kormány „nem hagyunk senkit az út szélén” ígérete, és a szegény régiók, az elesettek segítése nem létezik. A szegénység miatt a leszakadó térségekben a bűnözés aránya is nő, miközben a rendőrség nem tesz semmit. Ezért tartunk ott, hogy szélsőjobboldali náci szervezetek akarnak rendet tenni, megfélemlítéssel, a 20. század fasiszta mintáit követve.

A Fidesz-KDNP 2010 óta folytatott gyűlöletkeltő politikája a táptalaja annak, hogy ezek az erők ismét masírozni, megfélemlíteni akarnak.

Követeljük, hogy Pintér Sándor belügyminiszter végre tegye a dolgát, és a rendőrség vezetőjeként, tiltsa meg a 2019. május 21–re tervezett náci vonulást Törökszentmiklóson! Ne csak a kormányt szolgálják és védjék, hanem a hétköznapi embereket is.

Nem hagyhatjuk, hogy a több mint tíz éve történt romagyilkosságok ismét megismétlődjenek!

Magyar Szolidaritás Mozgalom
2019. május 8.