pén. dec 8th, 2023

A Szolidaritás az önkormányzati választáson

A Szolidaritás Mozgalom az ország számos pontján jelölő szervezetként jelenik meg az önkormányzati választásokon, ahol vagy tagjaink, vagy olyan jelöltek mellé álltunk, akiket érdemesnek tartottunk a támogatásra. Olyan együttműködésekben kívántunk részt venni, amikben az összes lényegi ellenzéki szervezet is jelen van. Összefoglaltuk a jelentősebb helyeket.

Debrecen:

Jelölő szervezet vagyunk. Káposznyák István, a Szolidaritás alelnöke és Tyll Tilla egyéniben indulnak a választásokon. A Jobbik, az LMP, a Momentum külön vannak, de ebben még lehet talán változás.

Debrecenben is tagja az ellenzéki összefogásnak a Szolidaritás – Magyar Szolidaritás Mozgalom

Választási megállapodást kötött 2019. július 16-án Debrecenben a Magyar Szolidaritás Mozgalom, az MSZP, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalció. A négy szervezet közös polgármester-jelöltje Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi vezetője, a DK országos elnökségének tagja. Káposznyák István a Szolidaritás helyi vezetője és egyben az országos szervezet alelnöke a 11-es választókörzetben indul.

Hajdúszoboszló:

Holoda Attila polgármester-jelölt, felkért minket, hogy támogassuk őt. Mivel ő az ellenzék közös jelöltje, így természetes volt, hogy mellé állunk. Ám döntésünkben a megkeresésen túl az is szerepet játszott, hogy a csapatában van a Szolidaritás helyi szervezetének tagja, így a kampány-támogatásunk nem csak jelképes.

Szolnok:

Ebben a városban is lesz a Szolidaritásnak egyéni indulója, az együttműködés keretén belül Borda Zoltán képviseli az egyesületünket. A kampányban itt is érdemben szállunk be.

Miskolc:

Itt Varga Andrea indul egyéniben, aki a szervezetünk pártoló tagja, és emellett támogatjuk az ellenzék közös polgármester-jelöltjét is.

Szombathely:

Az elsők között, már tavasszal eldőlt, hogy Czeglédy Csaba szombathelyi politikus mellé állunk, aki a segítségünkkel is visszakormányozta magát nem csak a helyi, hanem az országos politikába is. Czeglédy Csaba független jelöltként egyéniben indul, és a kampányát támogatjuk. A Szolidaritás jelölő szervezetként lesz jelen ebben a városban. Szabó György tagunk már idén külső bizottsági tagként segítette a testület munkáját, ha az ellenzék sikeres lesz, akkor a választások után a személyében ismét megjelenik majd egy a helyi közösségéért tenni akaró, nagy tapasztalattal rendelkező tagunk.

Éljen Szombathely – ellenzéki együttműködésben a Szolidaritás – Magyar Szolidaritás Mozgalom

László Győző vezeti az Éljen Szombathely választási szövetség listáját az őszi önkormányzati választásokon. Tegnap délután jelentették be az együttműködést városháza előtt tartandó sajtótájékoztatójukon a szövetség tagjai, melyet részünkről a Szolidaritás szombathelyi vezetője, Szabó György képviselt. Szabó György azt mondta, mindenképpen összefogásra van szükség, sokan szeretnék, hogy az ellenzéki pártok többet tegyenek.

 

Budapest:

Németh Angéla, a RÁTE és a Szolidaritás tavaly megválasztott polgármestere mögött most is ott vagyunk, és számos kerületben jelen vagyunk saját jelöltekkel. A főpolgármester-választást megelőzte a kétfordulós előválasztás, ahol Karácsony Gergelyt támogattuk mindkét alkalommal. Továbbra is segítjük Gergő kampányát, bár megállapodásunk ellenére, nem lettünk jelölő szervezet.

Az ország számos pontján vagyunk még jelen, külön nem részletezve: Hajdúsámson, Százhalombatta, Kerepes, Gödöllő, Dunaújváros, Veszprém, érdekesség, hogy megjelenünk egy borsodi ezer fő alatti településen is, mégpedig Cserépfalun!

Célunk volt minden olyan településen elindulni, ahol van olyan tagunk, aki ambicionálja az önkormányzati munkát, vagy van olyan ismeretségünk, akivel régóta együtt dolgozunk és bár nem Szoli-tag, érdemesnek gondoltuk a támogatásra. Mindenütt törekedtünk, hogy a Szolidaritás Mozgalom jelölő szervezet is legyen, de tudomásul vettük azt is, ha valahol ez nem történhetett meg.

 

Akcióinkat az alábbi számlaszámra küldött adományokból fedezzük. Segíts Te is!

A PAYPAL alkalmazásával saját PAYPAL-fiókodból, vagy bankkártyád segítségével is utalhatsz adományt: KLIKK!
A számla tulajdonosa a Szolidaritás.

MagNet Bank: 16200106-11517878 

IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000