csü. márc 28th, 2024

Flashmob a nők jogaiért!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom és az Igen Mozgalom flashmobot szervez március 8-án, a nők napján, kiállnak a nők jogaiért, mely flashmob keretében a Margit hídról egy sajtónyilvános performansz keretében a virágokat fognak a Dunába dobni.

Március 8-a évtizedek óta a nők napja. Mára leginkább abban merül ki, hogy a férfiak nőtársaiknak virággal kedveskednek.

Bár ez egy nemes gesztus, és a nők minden nap érdemelnek virágot, mi mégis úgy gondoljuk hogy ideje arról beszélni, ami valóban fontos.

Ez a nők jogai.

Márpedig a nők jogai a mai nap is borzasztóan sérülnek. Minden nap nők ezreit bántja élettársuk, családtagjuk, fizikálisan, lelkileg, szexuálisan.

Kevesebb fizetést kapnak ugyanazon munkáért, valamint a társadalmi elvárás jóval magasabb egy nő felé az életben, mint a férfiak felé.

Az Igen Mozgalom és a SZOLIDARITÁS Mozgalom ezt mélységesen elítéli, visszautasítja és tiszta szívvel küzd a helyzet megváltoztatásáért!

Nem virágot fogunk osztogatni hölgyeknek, hanem virágokat fogunk dobni a Dunába, ezzel hívjuk fel a figyelmet a nők helyzetére Magyarországon és a világban!

Amennyiben egyetértesz velünk, tarts velünk 2020. március 8-án, délelött 11 órakor tartandó rendezvényünkre!

Találkozunk 10.30-kor a Jászai Mari téren a McDonald’s előtt, majd onnan megyünk a Margit hídra, ahol egy sajtónyilvános performansz keretében a virágokat a Dunába dobjuk!

 

Flashmob a nők jogaiért!

Causes event by SZOLIDARITÁS and Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője on Sunday, March 8 2020