hét. dec 4th, 2023

A Lánchíd mindenkié

A Magyar Szolidaritás Mozgalom álláspontja szerint a budapesti és valójában minden magyar ember adójából megszépült Lánchíd nem válhat bizonyos kiváltságosok magánhídjává, hanem használata minden Budapesten közlekedőt megilleti.

A Lánchíd Budapest történelmi alkotása és jelképe. Felújítása a legkevésbé sem a forgalom előli elzárás, hanem nagyon is a használhatóság szándékával ment végbe. A sajnos nem túl sűrűn áthajtó BKV járatai nyilván sajátos elsőbbséget élvezhetnek, de a biciklisták és a “nínós” állami limuzinok ne kaphassák meg az átkelés előjogát!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom abból az alapállásból indul ki, hogy a Lánchíd újra nyitása főként a szűkebb értelemben vett pesti Belváros és a Várnegyed közötti forgalmat könnyíti, ezáltal a máshol állandósult dugókat oldhatná. Ma már a gépjárművek zöme mobiltelefonos útvonaltervező alkalmazások segítségével közlekedik, tehát roppant kicsi annak a kockázata, hogy valaki véletlenül, vagy akaratból járna arra a dugóban ácsorgás szándékával.

A Mozgalom egyben sürgős intézkedéseket szorgalmaz, hogy a BKV járataitól felszabaduló buszsávokat szüntessék meg, továbbá hárítsanak el minden akadályt a külvárosban lakók mozgása elől!

Székely Sándor,
elnök