vas. máj 5th, 2024

A vallási felekezetek működésének fenntartása nem önkormányzati feladat!

A kisebbik kormányzópárt szóvivője keresztényellenesnek nevezte dr. Vincze Gézát, a Magyar Szolidaritás Mozgalom hegyvidéki polgármesterjelöltjét, mert az az egyházak helyett inkább a kerületi időseket és a fiatal párokat támogatná, természetesen felekezeti hovatartozástól függetlenül.

A Szolidaritás Mozgalom és dr. Vincze Géza a keresztényellenességet és bármely más vallási közösség elleni fellépést mélységesen megvet és határozottan elutasít!

A mozgalom és a polgármesterjelölt is az elmúlt évtizedekben sokszor és sok helyen kiált a társadalmi egyenlőség mellett. Számunkra nincs jelentősége, hogy valaki keresztény, buddhista, zsidó vagy bármilyen más vallási közösségbe tartozik.

Ezért nem is tudjuk értelmezni a különböző felekezetek szerinti támogatásokat.

A Szolidaritás Mozgalom álláspontja szerint a kerületi költségvetésből a kerületi emberek problémáit kell megoldani függetlenül attól, hogy melyik pártra szavaznak vagy miben hisznek. Egyenlően.

“Ezért valóban kevesebb támogatást adnánk az egyházaknak és az így megmaradó pénzt, a kerületi polgárokra költenénk el felekezeti, politikai és egyéb különbségektől függetlenül” – fogalmazott dr Vincze Géza.

SZOLIDARITÁS