szo. ápr 20th, 2024

Sajtóközlemény – Tiltakozás a kirekesztő törvényjavaslat ellen

A Magyar Szolidaritás Mozgalom a leghatározottabban tiltakozik az ellen a törvényjavaslat ellen, amelyet Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője “Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása” cím alatt terjesztett az országgyűlés elé.

A riasztó felvilágosulatlanságról tanúskodó törvényjavaslat nemcsak súlyos támadás az emberi jogok ellen, hanem végletesen diszkriminatív, társadalomellenes, és a történelem legrosszabb korszakait, és az azokban alkalmazott “eljárások” veszélyeit idézi fel. Ugyanakkor felszólítjuk a magyar Országgyűlés minden pártját, hogy a leghatározottabban határolódjék el ettől a javaslattól és annak szellemétől.

Szégyen és gyalázat, hogy 21. században, Európa szívében egy parlamenti párt képviselői olyan hangot ütnek meg, és olyan javaslatot készítenek elő, amelyből a tudatlanság és az intolerancia hátborzongató hangja szól, és amely csak a mindenfajta másság elleni uszítás Savonarolától Hitlerig húzódó vonalán helyezhető el. Földrészünkön utoljára a III. Birodalomban született ehhez fogható határozat!

Felszólítjuk továbbá a többi parlamenti párt képviselőit, hogy a Mirkóczki Ádám javaslatától való azonnali elhatárolódáson túl haladék nélkül szüntessenek be mindenfajta együttműködést a nyíltan rasszista és gyűlöletkeltő ideológia szellemében tevékenykedő párttól. Noha régen itt volna az ideje, hogy ezt a szélsőjobboldali pártot politikai karanténba zárják, ez mostanáig nem történt meg. Az az ámokfutás azonban, amit e párt képviselői az elmúlt hetekben műveltek, a hang, amellyel csúfot űznek hazákból és a nemzetek közösségének szégyenpadjára ültetik, több mint felháborító. A múlt heti vérvád-botrány után most ez a javaslat immár elegendő bizonyíték kell legyen ahhoz, hogy világosan lássák: a Jobbik nem “partnere” a demokratikus pártoknak, még ha képviselői a parlamentben ülnek is! A demokratikus magyar parlamentarizmus válasza a Jobbik politikájára nem lehet más, mint a teljes elszigetelés.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom a leghatározottabban elítél minden szélsőséges, kirekesztő nézetet és elítéli e nézetek képviselőit. Szolidárisak vagyunk minden olyan csoporttal, társadalmi réteggel, kisebbséggel, melyeket származása, ideológia vagy vallási hovatartozása, illetve szexuális vagy más orientációja, netán bőrszíne miatt a kirekesztés, a hátrányos megkülönböztetés réme fenyeget napjaink Magyarországán.

Budapest, 2012. április 11.

Magyar Szolidaritás Mozgalom