csü. ápr 18th, 2024

A Szolidaritás nyílt levele Balog Zoltánhoz

Kedves Balog Zoltán Miniszter Úr!

Ön a múlt héten rangos kitüntetést, Táncsics-díjat adományozott Szaniszló Ferencnek. Egy olyan embernek, akiről nemcsak az újságíró társadalom, de az egész ország tudja, hogy szakmai teljesítményében, illetve az általa közvetített értékek terén nemhogy az európai mércét nem üti meg, de még az összeesküvés-elméletek hirdetésére szakosodott másodvonalbeli blogok színvonalát sem éri el.

A szakma és a közvélemény nyomására Ön most arra kéri Szaniszló Ferencet, adja vissza a kitüntetést. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

Szaniszló Ferenc kitüntetésével ugyanis Ön, tisztelt Miniszter Úr, megalázta a magyar újságírók szakmai közösségét, sőt, egész Magyarországot, és döntésével egyszersmind bebizonyította, alkalmatlan a miniszteri feladatok ellátására. Ön egy olyan tárcát vezet, ahol – egy klasszikust idézve – a „kigőzölgések” hatására Uz Bencéből író, Szaniszló Ferencből állami díjazott válik. Ne higgye továbbá, hogy kizárólag Szaniszló Ferenc kitüntetésével hibázott: bőven akadnak még olyanok a díjazottak listáján, akik miatt Miniszter Úrnak erkölcsi kötelessége lenne tollat ragadni, s az érintetteket kitüntetésük visszaszolgáltatására szólítani fel.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom ezúton arra kéri Önt, lássa be, a kultúra és az oktatás méltó és szakszerű irányítása meghaladja a képességeit. Hozzon Ön is egy bölcs döntést, s a magyar kultúra, a magyar oktatás jövője érdekében váljon meg hivatalától!

Tisztelettel:

Magyar Szolidaritás Mozgalom

A Szolidaritás nyílt levele Balog Zoltánhoz
A Szolidaritás nyílt levele Balog Zoltánhoz