szo. júl 27th, 2024

A Magyar Szolidaritás Mozgalom Pityinger László (Dopeman) független jelöltet támogatja a józsefvárosi időközi önkormányzati választáson

Dopemant sokan harsány, provokatív jelenségnek tartják. Lehet, hogy van benne igazság – de egy “nyuszi” rappernek nem teremne sok babér. Mi nem a provokatív harsánysága miatt támogatjuk, hanem azért, mert e harsányság egyszerre büszkeség és felelősségvállalás. Ő az az ember, aki alkatánál fogva is képes kiállni önmagáért, társaiért, a “nyócker” sűrűn és gyakran megalázott népéért.

Ha ő lesz a körzet képviselője, mindenki biztos lehet abban, hogy az ő fogadóórájára senkinek nem kell majd meghunyászkodva, a küszöb alatt becsúszva bejutnia. És abban is, hogy ő nemcsak elismeri választói büszkeségét és emberi méltóságát, de ezért – megeshet, hogy harsányan és provokatívan – a kerület, a közélet dölyfös kiskirályaival szemben is ki fog állni. Dopeman ezért a körzet jó képviselőjelöltje is: civil, aki nem fél kiállni magáért, másokért, a rá bízott emberek igazságáért.

Dopeman itt, a VIII. kerületben nőtt fel, mindig az itteni emberek problémái foglalkoztatták, ennek adott hangot a dalszövegeiben is. Mindig nyilvánvalóvá tette, hogy a szegények, elesettek oldalán áll, korábban is bizonyította kiállását a rossz helyzetben élőkért. Az elmúlt pár évben már aktívan részt vett a közéletben mint ellenzéki figura, civil mozgalmak szereplője. A Szolidaritás Mozgalommal is többször dolgozott már együtt.

A nyolcadik kerületben az ország összes problémája koncentráltan jelenik meg. A Szolidaritás ezért fontosnak tartja, hogy a Magdolna negyedben olyan jelölt induljon, aki baloldaliként képes a lecsúszó középosztály, az elesettek, rászorulók érdekeit képviselni egy olyan testületben, amelynek vezetése az utóbbi években a szociális érzékenységre kevés törekvést mutatott.

A VIII. kerületi Magdolna negyedben április 23-án lesz időközi önkormányzati választás, mert a fideszes Balogh István Szilveszter lemondott képviselői mandátumáról.