pén. ápr 19th, 2024

Hajdú-Biharban a Fidesz az EU pénzéből osztogat

Tasó László, az Orbán-kormány tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára annak az EU-nak a pénzén kampányol, ami ellen a Fidesz-KDNP teljes erővel küzd! Káposznyák István a kerület képviselőjelöltje, azonban egész évben, saját pénzből, kétkezi munkájával segíti a rászorulókat.

Tasó László államtitkár a napokban Facebook-oldalán megjelentetett posztja alapján úgy tesz, mintha az Európai Unió Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programja valójában a Magyar Kormány kezdeményezése lenne, az általa kiosztott segélycsomagok pedig a kizárólag a magyar kormány adományai. Ez nettó hazugság, hiszen az operatív programra az Európai Bizottság összesen 3.8 millió eurót szánt. Tasó Lászlónak így sikerült bebizonyítja, hogy a jelenlegi kormány politikája csak hazugságokra és rágalmakra épül.

Káposznyák István, a Hajdú-Bihar megyei 3. választókörzet jelöltje, felháborítónak tartja ezt és követeli, hogy Tasó László azonnal hagyja abba a választók félrevezetését, és ha már kampányolni akar, akkor azt tegye a Fidesz 876 millió forintos költségvetési támogatásából.

Káposznyák István az elmúlt három évben folyamatosan vesz részt civilek által kezdeményezett élelmiszer-, ruha- és faosztásban. Teszi mindezt azért, mert nem tudja nézni azoknak a szerencsétlen rászoruló, jobb sorsra érdemes embereknek nélkülözését, akiket az elmúlt nyolc év kormányzása hagyott ott az út szélén. A képviselőjelölt és társai mindezt saját pénzből finanszírozzák, saját munkájukkal teszik kicsit élhetőbbé a rászorulók életét. Teszik ezt a kormány helyett, teszik ezt nem csak a választási időszakban és nem az unió pénzéből.

A helyzet azért is felháborító, mert Tasó László körzetében készült olyan videó is, melyből egyértelműen kiderül, hogy ezen a területen a Fidesz akkor ad a rászorulóknak fát, ha azok megígérik, hogy a Fideszre szavaznak!

Az április 8-án, az országgyűlési választás napján, fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni, hogy a hazugságnak, a becstelenségnek véget vessünk. Szabad országban szeretnénk élni, nem pedig fideszes földesurak szolgáiként!

Budapest, 2018. február 07.

Magyar Szolidaritás Mozgalom