szo. júl 27th, 2024

A Magyar Szolidaritás Mozgalom kiáll és szimpátiatüntetést szervez a XV. kerületért és Németh Angéláért

Sajtóközlemény – Magyar Szolidaritás Mozgalpm 2019.03.13.

A Fidesz tönkre akarja tenni a 15. kerületet, állítsuk meg őket!

Március 18-án harmadszorra fognak szavazni a XV. kerületi képviselők a költségvetési rendeletről, mert a Fidesz-KDNP politikusai kicsinyes bosszúhadjáratot indítottak Németh Angéla (RÁTE-Szolidaritás) polgármester ellen. Úgy tűnik a kormánypárti képviselők az esztergomi receptet vették elő, ahol 2011-ben Tétényi Éva polgármestert lehetetlenítették el.

Mint ismert, a képviselő-testület összehívására azért van ismét szükség, mert sem február végén sem március 11-én és 12-én nem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését. A tervezet többek között biztosította volna a közalkalmazottak, kerületi óvodai, bölcsődei, egészségügyi alkalmazottak béremelését.

Németh Angéla a módosított költségvetési rendeletbe a Fidesz-frakció több javaslatát, kérését is beépítette, ennek ellenére a kormánypártiak ismét nemmel szavaztak.

A tét óriási, hiszen ha március 18-ig az önkormányzatnak nincs 2019-re érvényes büdzséje, a Magyar Államkincstár április 1-étől nem folyósítja az állami támogatást. Ne legyen senkinek kétsége: a kormánypárti képviselők csak azért, hogy az őszi önkormányzati választásokon nyerhessenek, mindent beáldoznak, s teszik ezt szolgalelkűen felsőbb parancsra. Ők nem a kerületért dolgoznak, nem a lakóhelyük érdekeit tartják szem előtt, számukra csak a hatalom megszerzése a legfőbb cél. A legszomorúbb, hogy a kerület független képviselői is asszisztálnak a Fidesz- KDNP bosszú hadjáratához bízva abban, hogy a következő ciklusban megélhetésük biztosítva lesz.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom ezért március 18-ra szimpátiatüntetést szervez a testületi ülés idejére és arra kér mindenkit, hogy ha teheti, jelenlétével támogassa Németh Angéla polgármester asszonyt, hogy az általa tervezett béremelések megvalósulhassanak.

Mi ott leszünk!

Székely Sándor
Magyar Szolidaritás Mozgalom

 

Szolidaritás a XV. kerületiekért

Álljunk ki Németh Angéláért, a RÁTE-Szolidaritás polgármesteréért, és a kerületért, ahol a Fidesz gombnyomói már kétszer megakadályozták a helyi közalkalmazottak béremelését.

1 thought on “A Magyar Szolidaritás Mozgalom kiáll és szimpátiatüntetést szervez a XV. kerületért és Németh Angéláért

Comments are closed.