sze. ápr 24th, 2024

A Fidesz és az ál függetleneknek köszönhetően a XV. kerületben, nem lesz béremelés!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Esztergom esete ismétlődik meg a kerületben

Immár harmadszorra nem született döntés március 18-án a XV. kerületben a költségvetési rendeletről, mert a Fidesz-KDNP valamint a kormánypárt egykori tagjai, akik ál függetlenként ülnek a testületben kicsinyes bosszúhadjáratot indítottak Németh Angéla polgármester (RÁTE-Szolidaritás) ellen.

Mint ismert, a képviselő-testület összehívására azért volt ismét szükség, mert sem február végén sem március 11-én és 12-én nem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését. A tervezet többek között biztosította volna a közalkalmazottak, kerületi óvodai, bölcsődei, egészségügyi alkalmazottak béremelését.

Németh Angéla a módosított költségvetési rendeletbe a Fidesz-frakció több javaslatát, kérését is beépítette, ennek ellenére a kormánypártiak ismét nemmel szavaztak.

Mivel az önkormányzatnak nincs 2019-re érvényes büdzséje, a Magyar Államkincstár megteheti, hogy április 1-étől nem folyósítja az állami támogatást.

Ők nem a kerületért dolgoznak, nem a lakóhelyük érdekeit tartják szem előtt, számukra csak a hatalom megszerzése a legfőbb cél. Egykori Fideszesek is, akik most úgy tesznek, mintha függetlenek lennének asszisztálnak a Fidesz-KDNP bosszúhadjáratához, bízva a megérdemelt jutalomban.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom reméli, hogy a XV. kerületiek az őszi önkormányzati választásokon, „meghálálják” a Fidesz-KDNP-nek, hogy Esztergomot csináltak a kerületből. Ugyanakkor a mozgalom a kerületben tájékoztató kampányt indít, hogy mindenkihez eljusson, kik azok, akik nem szavazták meg a közalkalmazottak, óvodai, bölcsődei dolgozók béremelését, és a tervezett fejelsztéseket.

Mi ott leszünk!

Budapest, 2019.03.19.

Magyar Szolidaritás Mozgalom

Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője

Ismét a XV. kerület büdzséjéről szavazott volna a képviselő-testület, de az ülés napirendjét sem támogatták a Fideszes képviselők. A városrész működése biztosított, ám a következmények súlyosak…