szo. júl 27th, 2024

Hazánk gazdasági mélyrepülésben van, ami visszaveti az ország fejlődését és felzárkózását – sajtóközlemény

Hazánk gazdasági mélyrepülésben van, ami visszaveti az ország fejlődését és felzárkózását.

A Jegybank mai kamatemelő bejelentése valamint a KSH ma megjelentetett adatai a gyermekvállalást illetően is jól mutatják, hogy az Orbán-kormány csődbe viszi Magyarországot.

A rossz gazdaságpolitika most kezdi érzetetni a hatását. Ezt jelenti gyakorlatilag a Magyar Nemzeti Bank mai bejelentése a monetáris szigorító intézkedésekről.

Matolcsy Györgyöt az MNB régi-új elnökét nem rég hallgatta meg az Országgyűlés Gazdasági bizottsága, ahol csupa szépet és jót mondott a magyar gazdaság teljesítőképességről, miközben már előtte egyértelmű volt, hogy a Jegybanknak lépnie kell. Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes ugyanis februárban gazdaságvédelmi intézkedésekről beszélt, hazánk nemzetközi – így az Unión belüli – megítélése pedig napról napra romlik, ami azt jelenti, hogy az Orbán Viktor vezette kormány csődbe viszi Magyarországot.

Az MNB mai bejelentését meg fogják érezni az emberek és az fájni fog. A hitelek és a fogyasztói árak is növekedni fognak, miközben az ország lakosságának nagy része dolgozói szegénységben és mélyszegénységben él. Magyarország gazdasági teljesítményét minősíti továbbá az is, hogy megkétszereződött a természetes fogyás mióta a Fidesz-KDNP uralja az országot. A KSH legfrissebb felmérése szerint ugyanis 7364 gyermek született, 427 újszülöttel, vagyis 5,5%-al kevesebb, mint 2018 első hónapjában volt.

Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, hiszen az ország nem csak morálisan, hanem gazdaságilag is mélyrepülésben van és ezek a károk több tíz évre visszavetik hazánk fejlődését.

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő
Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

1 thought on “Hazánk gazdasági mélyrepülésben van, ami visszaveti az ország fejlődését és felzárkózását – sajtóközlemény

Comments are closed.