pén. máj 3rd, 2024

Tényleg nem zavar senkit, hogy Ferrarikban tartják a lopott pénzt?

A Szolidaritás fővárosi vizsgálóbizottság felállítását követeli!

Nagy feltűnést keltett a sajtóban megjelent hír, mely szerint letartóztattak egy olyan személyt, aki a fővárosi parkgondozás biznisz meghatározó figurája. A hírek szerint

“Az ügy összefügg azzal a tavaly novemberi NAV-os bejelentéssel, amelyből kiderült, hogy a többi között egy ritka Ferrarit és egy Lamborghini Urust foglaltak le egy „számlagyár” felgöngyölítése során. Az egyik autó csomagtartójából 1,1 millió euró került elő.”

Az is médiából derült ki, hogy “A cégháló tagjai hosszú ideje uralják a budapesti kertészeti és parkfenntartási bizniszt, és a kerületek nagy részével jelenleg is szerződéses viszonyban állnak. A Szabad Európa 2020-ban részletes cikksorozatban tárta fel, hogy a cégháló nagyobb tagjai, a Parkfenntartó Kertészeti és Szolgáltató, a ZÖFE Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő, a Pannon Park Forest és a DeerGarden Kft. hogyan húzta be sorban a pályázatokat függetlenül attól, hogy egy-egy kerület vezetése kormánypárti vagy ellenzéki”

A Szolidaritás már korábban is felemelte a szavát a fővárosi parkgondozásban érdekelt egyik cég erzsébetvárosi gyanús ügyei miatt. Publikáltuk azokat a dokumentumokat,amelyek bizonyítják, hogy a Deer Garden ingyenes parkolási lehetőséget kért a Dob utca 37. szám alatti önkormányzati tulajdonú telken. Az ingуenesen parkoló autóról fotókat is közöltünk, bejelentést tettünk a kerületi rendészeti igazgatóságnál.

A polgármestertől közérdekű bejelentés keretében részletes vizsgálatot kértünk, de azt elutasították, ezért feljelentést tettünk, aminek nyomán nyomozást rendeltek el. Az évente 200 millió forintot felemésztő takarítási szerződés Erzsébetváros és a Deer Garden Kft. között csupán egy kis szelete annak a főváros több kerületében kialakított üzleti modellnek, amely révén milliárdos összeggel károsították meg az önkormányzatokat. Niedermüller Péter a most a sajtóban megjelent hírekre sem hajlandó reagálni, ezért a Szolidaritás a fővárosi önkormányzattól is követeli az átfogó vizsgálat elindítását.

A Szolidáritás a fővárosi listát is indít, és a közgyűlésben pártokra és oldalakra való tekintet és kompromisszumok nélküli harcot fog folytatni a korrupció ellen.

Totálkáros Ferrari Enzó (kép: Bastiaan Miché)