szo. júl 27th, 2024

A Magyar Szolidaritás Mozgalom békés ellen-demonstrációt szervez Törökszentmiklóson – sajtóközlemény

A Magyar Szolidaritás Mozgalom békés ellen-demonstrációt szervez Törökszentmiklóson a Nemzeti Légió keddi rendezvényének idejére

A Szolidaritás arra kér minden politikai pártot és állampolgárt, hogy ha teheti, május 21-én, Törökszentmiklóson álljanak ki a szélsőjobboldali, félkatonai szervezet megfélemlítő, hitleri időket felelevenítő tevékenységével szemben.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom úgy véli, hogy nem lehet olyan országban élni, ahol nincs együttérzés, ahol nincs közösségvállalás. Minden cselekedet, ami mással történik, az mindannyiunk ügye kell, hogy legyen, a sorsban való közös osztozás, a szolidaritás – ezek azok az értékek, amiket meg kellett volna tanulni a történelem leckéjéből. Úgy tűnik, hogy a 11 évvel ezelőtti kezdődött cigányokat ért gyilkosságsorozatok nem rázták meg kellően a társadalmunkat, nem tanultunk belőle.

A kirekesztés, a gyűlöletkeltés, az elesettek és a számkivetettek lenézése, kriminalizálása mindennapos. Milyen ország az, ahol a XXI. században félkatonai szervezetek jöhetnek létre, azzal a céllal, hogy a rendőrség helyett lépjenek fel? Milyen ország az, ahol a kormány részéről, senki nem emeli fel a szavát, a Nemzeti Légió Törökszentmiklósra tervezett rendezvénye ellen? Orbán Viktor miért hallgat?

Ehhez hasonló megfélemlítő szélsőjobboldali tevékenységgel és vonulással kezdődött Tatárszentgyörgy, Nagycsécs, Tiszalök és Kisléta tragédiája. Ez nem ismétlődhet meg még egyszer, Törökszentmiklós és az ott élők nem lehetnek áldozatai egy újabb megfélemlítésnek és terrornak!

Budapest, 2019. május 17.
Magyar Szolidaritás Mozgalom

2 thoughts on “A Magyar Szolidaritás Mozgalom békés ellen-demonstrációt szervez Törökszentmiklóson – sajtóközlemény

Comments are closed.