pén. ápr 19th, 2024

Nem lehet olyan országban élni, ahol nincs együttérzés, ahol nincs közösségvállalás – Törökszentmiklós

A Kormány ellen tüntetett a Magyar Szolidaritás Mozgalom Törökszentmiklóson 2019. május 21-én.

A Magyar Kormányt a szélsőjobboldali Mi Hazák nevű szervezet, Magyar Légió nevű hamarosan megalakuló félkatonai szervezete képviselte.

A tüntetésen együttműködtünk több ellenzéki párttal, radikális antifasisztákkal, roma szervezetekkel, és tiszteletét tette nálunk Iványi Gábor lelkész úr is. Felszólalt Balogh Lajos, az Ahang-tól és Kunhalmi Ágnes (MSZP) is.

Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke beszéde előtt sajtótájékoztatót is tartott, ahol kiemelte, hogy a maihoz hasonló megfélemlítő szélsőjobboldali tevékenységgel kezdődött Tatárszentgyörgy, Nagycsécs, Tiszalök és Kisléta tragédiája.

Ez nem ismétlődhet meg még egyszer, Törökszentmiklós és az ott élők nem lehetnek áldozatai egy újabb megfélemlítésnek és terrornak!

SZOLIDARITÁS

Békés ellen-demonstráció A Magyar Szolidaritás Mozgalom úgy véli, hogy nem lehet olyan országban élni, ahol nincs együttérzés, ahol nincs közösségvállalás.

Elképesztőnek tartjuk, hogy kilenc évnyi ámokfutás után, amikor is az országunkba folyamatosan ömlik az uniós pénz valamint a külföldi tőke, Magyarország az EU egyik legszegényebb országa. Országrészek néptelenednek el, az állam a feladatait már csak nehezen tudja ellátni, és akkor a pénzt még mindig nem a helyzet megmentésére költjük, hanem a figyelem elterelésre, a provokációra és szélsőjobboldali pártok építésére.

Követeljük, hogy Pintér Sándor azonnal mondjon le, Orbán Viktor pedig kérjen bocsánatot az ország népétől.

A rendőrségi és egyéb rendvédelmi szakszervezetekkel pedig, azonnal kezdődjön konzultáció a rendvédelmi dolgozók életpálya modellek módosításáról! A rendezvény végén a romatelep szélén gyülekeztek romák, de a nácik nem vonultak, szerencsére nem volt szükség semmilyen fellépésre. Béke volt.

Képgaléria, via Káposznyák István.

Akcióinkat az alábbi számlaszámra küldött adományokból fedezzük. Segíts Te is!

A PAYPAL alkalmazásával saját PAYPAL-fiókodból, vagy bankkártyád segítségével is utalhatsz adományt: KLIKK!




A számla tulajdonosa a Szolidaritás.

MagNet Bank: 16200106-11517878 

IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

1 thought on “Nem lehet olyan országban élni, ahol nincs együttérzés, ahol nincs közösségvállalás – Törökszentmiklós

Comments are closed.