szo. ápr 20th, 2024

Együttműködés Karácsony Gergellyel

Együttműködési megállapodást írt alá Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölttel szeptember 23-án.
Közös fővárosi sajtótájékoztatójukon Karácsony Gergely úgy méltatta a Magyar Szolidaritás Mozgalmat, hogy az egyfajta hidat képez a szakszervezetek, a civil társadalom és a változást akaró pártok között.

A politikus a megállapodásról azt mondta, hogy egy szabad, szolidáris és zöld Budapest létrehozására szövetkeztek.

SZOLIDARITÁS – A Magyar Szolidaritás Mozgalom szövetséget…

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szövetséget köt Karácsony Gergellyel. Sajtótájékoztató a szerdai, 25-i tüntetésről is.


Székely Sándor hangsúlyozta, hogy a két ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson is Karácsony Gergelyt támogatták. Szavai szerint bizonyos szempontból azok a választások nehezebbek voltak, mert ott “érdemi és komoly ellenfelek voltak, akiknek valamilyen elképzelésük volt a városról”. Tarlós István főpolgármester azonban a kormánypárt embere, aki semmit nem csinál Budapesttel, nincsenek jogkörei, azt teszi, amit mondanak neki – fogalmazott a független országgyűlési képviselő.

Az együttműködési megállapodás főbb pojntjai:

  • A felek törekednek arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelmét követően mindent megtesznek azért, hogy elinduljon a fővárost sújtó lakhatási válság megoldási folyamata. Tenni kell azért már rövidtávon is, hogy egy átlagos munkabérből megfizethető otthonokhoz, albérletekhez lehessen hozzájutni. Törekedni kell arra, hogy a fővárosban az önkormányzati bérlakás szektor hatékonyan és esélyt teremtően működjön. Megfizethető árú bérlemények elérhetőek kell legyenek fiatalok, gyermeküket egyedül nevelők, átlagosan vagy az annál kevesebb fizetést kapó dolgozók, idősek és a hajléktalan létből kitörni szándékozók számára is. Budapesten erős és jól szervezett szociális védőhálóra van szükség, amelyre bárki számíthat, ha életében nem várt fordulat következik.
  • A felek törekednek arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelmét követően minden érintettet megnyugtató módon orvosolja Budapest egyik legégetőbb problémáját, a közterületi hajléktalanság problémáját. Elutasítjuk bajba került embertársaink hatósági, rendőrségi üldözését, ami láthatóan semmit sem oldott meg az elmúlt években. Középpontba helyezzük a megelőzést, olyan segítői rendszerre van szükség, amely megelőzi, hogy bárki utcára kerüljön. Célunk, hogy senki se kényszerüljön közterületen élni a fővárosban. A hajléktalanok ellátásának rendszerét újra kell gondolni, nem új szállókra van szükség, a meglévő intézményeket kell minden eszközzel segíteni abban, hogy valóban képesek legyenek megoldani ezt a problémát. Az együttműködő felek fontosnak tartják, hogy a családvédelem és a hajléktalanok segítése terén dolgozó szociális munkások és segítő szakemberek társadalmi megbecsültsége növekedjen, munkájukért pedig több fizetést kapjanak, mert csak így állítható meg a területet évek óta sújtó dolgozói elvándorlás. A fővárosban élő rászorulókat segítő civileket a jövőben aktívan be kell vonni minden olyan munkába, amely kapcsolatos tevékenységükkel.
  • A felek törekednek arra, Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelmét követően Budapesten leálljon a zöldterületek csökkenése, fővárosi zöldítési tervet készítenek azzal a céllal, hogy már az első főpolgármesteri ciklus ideje alatt minél nagyobb mértékben nőjön Budapest zöldterületeinek aránya. A fővárost fojtogató szmoghelyzet az egyik legfontosabb megoldási feladat, az autók használatát visszaszorítani úgy lehet, ha fejlesztjük a város tömegközlekedését. Támogatjuk, hogy erősen szennyezett időszakokban legyen mindenki számára ingyenes a közösségi utazás. Szakmai programot kell kidolgozni arra, hogy miként válthatók le a környezetszennyező buszok károsanyagoktól mentes alternatívákkal.
  • A felek törekednek arra, Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelmét követően a Budapestet övező 80 település vezetőivel, az érintett polgárokat, civil szervezeteiket is bevonó párbeszéd induljon az egyik legkomolyabb légszennyezési problémának számító agglomerációs autós közlekedési káosz felszámolásáról.
  • A felek törekednek arra, Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelmét követően, hogy Budapest zavaros ügyeit, közterületi reklám piac, parkolási ügyek, építkezési anomáliák, felderítik és a nyilvánosság bevonásával rendezik.

Sajtómegjelenések: MUON.hu
Karácsony Gergely együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Szolidaritás Mozgalommal HÍRADÓ.HU
Karácsony Gergely együttműködési megállapodást írt alá Népszava
Közös fővárosi sajtótájékoztatójukon Karácsony Gergely úgy méltatta a Magyar Szolidaritás Mozgalmat INDEX.HU
Vajon fog-e Karácsony focizni Orbán Viktor fejével? Nemzeti.net
Önkormányzat 2019 – Karácsony Gergely együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Szolidaritás Mozgalommal WEBRADIO.HU
Karácsony szövetséget kötött a Magyar Szolidaritás Mozgalommal Propeller.hu
Székely Sándornak a háta mögött tűnik fel egy hungarocell szobor, amely Orbán Viktort és Tarlós Istvánt ábrázolja. PestiSracok.hu
egyfajta hidat képez a szakszervezetek, a civil társadalom és a változást akaró pártok között. Demokrata.hu
Karácsony Gergely megállapodást kötött a Magyar Szolidaritás Mozgalommal ATV.HU
Karácsony megegyezett a magyar Szolidaritással 24.HU 
Kiugrott DK-s politikussal és a Magyar Szolidaritás Mozgalommal próbál erősíteni Karácsony PestiSrácok + VIDEO

 

Akcióinkat az alábbi számlaszámra küldött adományokból fedezzük. Segíts Te is!

A PAYPAL alkalmazásával saját PAYPAL-fiókodból, vagy bankkártyád segítségével is utalhatsz adományt: KLIKK!




A számla tulajdonosa a Szolidaritás.

MagNet Bank: 16200106-11517878 

IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000