ked. ápr 30th, 2024

Búcsúzik Egy Falat Kultúra

2014 júliusa óta minden pénteken megkíséreltük éreztetni a Blahán, hogy a szegény ember, a hajléktalan ember is Ember. Célunk volt, hogy ne csak kenyérrel, de jó szóval is megkínáljuk a hajléktalanokat és más rászorulókat, lehetőséget teremtsünk egy kis beszélgetésre, közös zenével, felolvasással csaljunk mosolyt az arcukra. Mert ha egyesek néha meg is felejtkeznek erről, sorsuk többnyire rendszerhiba, mindannyiunk felelőssége. Idővel példánkat többen is követték, azóta új helyek nyíltak, a Blaha Lujza teret hamarosan átalakítják, kicsit el is fáradtunk, ezért úgy döntöttünk, hogy nem lesz több étel-é és kultúraosztás a Blahán.

Köszönjük a falat motorjainak munkáját, Oláh Kati, Molnár János, Gombkötő Robi, Belházy Miki, Mészáros Balázs és Nyíri András.

Olvasható búcsúzó leveleük.

Kedves Barátaink!
Kicsit fájó szívvel, de meghoztuk a döntést: az idei évvel együtt Tőletek is elbúcsúzunk.
Közel hat éve töltöttük együtt a Blahán a péntek délutánokat, többnyire kellemes, vidám hangulatban, hideg télben, meleg nyáron egyaránt.
Barátságotokkal, ragaszkodásotokkal sok kedves órát szereztetek nekünk cserébe azért, hogy megpróbáltunk a nehéz mindennapjaitokba egy kis figyelmességet, emberséget vinni. Jó volt érezni, hogy a szándékot megértettétek és díjaztátok.
Hat év nem kevés idő, fájdalmas veszteségek is érték a csapatunkat: elment Eszter, aki pótolhatatlan hiányt hagyott maga után; Gabika, aki csendes segítőként több mint egy évig velünk volt; és váratlanul, nagyon szomorú, méltatlan körülmények között elhagyott minket; Manci néni, akinek banyatankjából oly sok finomságot tudtunk mindig elővarázsolni.
Akik még maradtunk, mi is pont 6 évet öregedtünk: elfáradtunk. Már egyre nagyobb terhet jelent a készülődés, cuccolás, cipekedés, bár többen közületek igyekeztek ebben segítségünkre lenni.
Úgy értesültünk, hogy a közelben a Falattal egy időben több helyen is nyíltak új helyek, ahol a túléléshez szükséges ennivalóhoz hozzá tudtok jutni – talán ezért is csappant meg az érdeklődés a Falat iránt. A Király utca környékén 3 ilyen helyről is tudunk: az Izabella utca sarkon, a Vörösmarty utcánál és a Rottenbiller utcánál is lehet uzsonnázni péntekenként ½ 4-től, de az egyéb lehetőségekről Ti úgyis többet tudtok.
Még egyszer köszönet nektek az igyekezetért, kedvességért, amivel viszonozni akartátok a felétek irányuló figyelmet. Köszönjük, hogy a ki-bepakolásnál többnyire akadt segítő kéz, hogy péntek délután a legnagyobb csúcsban is volt mindig helyünk a parkolóban. Köszönjük, hogy megértettétek, elfogadtátok és viszonoztátok is az emberséget, amit a falatok mellé próbáltunk „felszolgálni” nektek.
Kívánunk nektek jó szerencsét és kitartást a túléléshez!
Szeretettel búcsúzunk:
Balázs, János, Robi, Miki, András, Kati

Az utolsó Falat képeit is Nyíri András készítette:

Security Check Required

null

 

Akcióinkat az alábbi számlaszámra küldött adományokból fedezzük. Segíts Te is!

A PAYPAL alkalmazásával saját PAYPAL-fiókodból, vagy bankkártyád segítségével is utalhatsz adományt: KLIKK!




A számla tulajdonosa a Szolidaritás.

MagNet Bank: 16200106-11517878 

IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000