csü. ápr 18th, 2024

Május 1-én autós tüntetést tart a Magyar Szolidaritás Mozgalom

A Magyar Szolidaritás Mozgalom május 1-én autós tüntetést szervez Budapesten. A tüntetés célja, hogy kiálljon a kormány által megtámadott dolgozók mellett.

  • Követeljük az egészségügyi jogállásról szóló törvény visszavonását, az ápolók, a rendvédelmi dolgozók és járvány miatt állás nélkül maradtak azonnali megsegítését, illetve hosszútávú bérrendezését!
  • Követeljük a nettó 250.000 forintos havi minimálbér bevezetését!

A kormány a járvány kitörése alatt is folytatta a dolgozókat kizsákmányoló politikáját. Miközben folyamatos állami szinten a hihetetlen mértékű lopás, addig az infláció az egekben, érdemben idén sem emelték meg a minimálbért.

FACEBOOK-ESEMÉNY CSATLAKOZZ MOST!

A kormány kihasználja a tanárokat, az egészségügyi szakdolgozókat, a rendvédelmiseket, nem nyújtanak segítséget a vendéglátásból kiesett több százezer dolgozónak, és magát a járványt is totálisan félrekezelték. Ezért sok ezer honfitársunk fizetett az életével.

Ebből elég volt!

Nem maradunk tovább csendben. Május 1-én, a Munkás Büszkeség Napján, hangot adunk elégedetlenségünknek, és pár órára megállítjuk Budapestet, figyelmeztetésképpen. Ha a kormány nem teljesíti a követeléseinket, ősszel a járvány elmúltával már az országot fogjuk leállítani.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom várja a szakszervezetek, a civil szervezetek, a politikai szervezetek és a magánemberek támogatását, részvételét!

Idén május 1-én álljunk ki közösen a dolgozó munkás emberekért!
Indítsunk harcot a bérekért és a munkavállalói jogokért!

Székely Sándor, független országgyűlési képviselő, az ISZOMM alapítója, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Fotó: A Szoli 2012. október 23-i tüntetése