szo. júl 27th, 2024

Kartnik Krisztina: Segítség Pesterzsébetnek

Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke sajtótájékoztatón erősítette meg a szervezet támogatását Kartnik Krisztina felé, aki független önkormányzati képviselőjelöltként indul a december 18-án tartandó (Budapest XX/10) pesterzsébeti időközi választáson.

“Segíteni akarok!” – hangsúlyozta Kartnik Krisztina, diplomás ápolónő. “Helyi lakosként és egészségügyi dolgozóként egyaránt jól ismerem a lakókörzetem összes problémáját. Itt az ideje, hogy a külvárosi utak, járdák megkapják a nekik járó figyelmet, illetve a helyi közösségek aktívabb szervezése ugyancsak sokat javíthat a pesterzsébeti lakosok elszigeteltségén. A jóllét érdekében a kerületi önkormányzatnak is megkerülhetetlen felelőssége van, s én ezt kívánom szolgálni”.

Székely Sándor kihangsúlyozta, hogy a független jelölt ezer szállal kötődik a Szolidaritás Mozgalom célkitűzéseihez, akcióihoz, aminek helyi értéke is van. Kartnik Krisztina ugyanis felvállalta az őt támogató mozgalom egyik fő törekvését, a gyalogos átkelőhelyek fokozott védelmét. Ennek jegyében szimbolikusan kijelöltek egy olyan pontot a körzetben, a Vörösmarty tér és az Ábrahám Géza utca sarkán lévő villamosmegállónál, ahol rendkívül nagy szükség van egy új, jól védett, korszerű zebra létesítésére.

“Ha megszületik ez a zebra, akkor azt Kartnik Krisztina örökbe fogadni szándékozik” – mondta Székely Sándor. “A Magyar Szolidaritás Mozgalom évek óta szorgalmazza a kijelölt gyalogátkelőhelyek fokozott védelmét. Egyik szemünk nevet, ám a másik sír, mert kitartó munkánk során számos zebra született meg, vagy újra, de sajnos még mindig tucatjával történnek halálos balesetek a “csíkokon” is.”

Kartnik Krisztina megköszönte a szervezet támogatását, és minden érintett polgárt a szavazáson való részvételre buzdított, természetesen saját programja javára.

Magyar Szolidaritás Mozgalom
Sajtó