csü. máj 2nd, 2024

Reagálás a budapesti tömegközlekedés brutálisan emelt jegyáraira

El a kezekkel a tömegközlekedéstől!
Ki a pártokkal az önkormányzatokból!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom megdöbbenve látja, hogy a budapesti BKK jegyárak lassan elérik, de egyes esetekben meg is haladják egy liter benzin árát. A Mozgalom úgy látja, hogy tömegközlekedés helyett így még többen fogják választani az autózást, ezáltal még inkább romlik a budapesti közlekedési helyzet, amit a jelenlegi fővárosi vezetés már így is nehézzé tett a nem jól előkészített biciklisávok felfestésével, a Lánchíd és az alsó rakpart időszakos lezárásával.

Székely Sándor, a Mozgalom vezetője elmondta, hogy pontosan az ilyen helyzetek megelőzésére javasolja a Szolidaritás azt, hogy Budapesten a huszonhárom kerületi önkormányzat és a fővárosi önkormányzat helyett összesen öt kerület legyen, és a főpolgármester a kerületi vezetőkkel együttműködve irányítsa a várost. Az így felszabaduló évi tíz millárdokat a főváros vezetése fordítsa a tömegközlekedés fejlesztésére, a város tisztaságára és a közrend fenntartására!

A budapesti polgárok jelenleg a politiai pártok egymás ellen való küzdelme miatt kerülnek egyre rosszabb helyzetbe. Ideje, hogy a párt politikusok helyét átvegyék a független városvezetők, akik a város polgárai érdekében cselekednek, és nem egy-egy párt érdekeinek megfelelően! – tette hozzá a mozgalom vezetője.