csü. máj 2nd, 2024

Olimpia? Még egy Atlétikai Vb-vel sem bír el a budapesti tömegközlekedés

Tömegével futnak be a Szolidaritás Mozgalom budapesti központjához a panaszok az Atlétikai vébé tömegközlekedésével és parkolási problémáival kapcsolatban. Tumultuózus jelenetek a kettes villamoson, tömegnyomor, lopások, verekedések. Nesze neked országimázs!

A sport jó dolog és jó üzlet is. Tudja ezt mindenki. A Fidesz évekkel ezelőtt Olimpiát szeretett volna, de az Atlétikai Vb bebizonyította, hogy Budapest még egy pár tízezer embert vonzó sportesemény tömegközlekedését sem tudja biztosítani. Ha folytatódik, Budapesten a Fidesz – Parlamenti ellenzék háború, akkor teljesen felesleges bárminemű változásban reménykedni, hiszen nemhogy egy többhetes világeseményt, de a szokásos napi ügymenetet is alig képes ellátni a fővárosi tömegközlekedés.

Székely Sándor, a szervezet vezetője elmondta, hogy az Atlétikai Vb stadionját Budapest tömegközlekedés és parkolás ügyileg egyik legkritikusabb pontján sikerült felépíteni. A stadion valóban világszínvonalú és szép, cserébe egy olyan helyen van, ahol nincsenek és nem is lettek kialakítva parkolók – ahogy egész Budapesten sem -, illetve a belvárosból átszállás nélkül csak egy villamossal lehet odamenni. Egyértelmű, hogy ha egy ilyen helyen rendeznek világeseményt, ahol napi 60-70 ezer ember viszonylag egy időben érkezik, abból komoly problémák lesznek. Felháborító, hogy a Budapesti városvezetés P+R parkolók kialakítása helyett inkább újabb felesleges biciklisávokkal borzolja a budapestiek idegeit, de az értelmezhetetlen, hogy miképp gondolja a Kormány, hogy Világversenyeket hozz Budapestre, miközben kivérezteti és ellehetetleníti a főváros vezetését.

A Szolidaritás álláspontja szerint ideje lenne, hogy az önkormányzati választásokon a pártok kiszálljanak az önkormányzati politikából, mert a vak is látja, hogy felesleges marakodásuk miatt, még egy világverseny tömegközlekedését és az autók parkolását sem tudunk normálisan megszervezni, egy a nyári szabadságolások miatt félig üres nagyvárosban.