szo. júl 27th, 2024

A pártérdekek teszik tönkre a magyar önkormányzatiságot!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom közleménye

Bár az elmúlt évtized rossz kormányzása miatt óriási az infláció, rossz a gazdaság helyzete, omlik össze az oktatás és az egészségügy, a Fidesz bizakodva várhatja az önkormányzati választásokat 2024-ben, mert az ellenzéki pártok semmi mással nincsenek elfoglalva, csak azzal, hogy be tudjanak kerülni az önkormányzatokban. A saját érdekeket hajszoló pártok helyett az emberek érdekeit képviselő független, civil szervezeteket kell helyzetbe hozni a Szolidaritás Mozgalom álláspontja szerint.

Székely Sándor elmondta, hogy Budapesten olyan magas árak vannak mint Bécsben, csak a bérek a töredékei az osztrák fizetéseknek. Ehhez képest Bécsben van a város által elfogadott szabályozás az albérletpiacra, van a kormánnyal egyeztetett szociális bérlakás-program és nem él nagyjából 40-50 ezer ember Bécs zárt kertjeiben, mint Budapesten. Székely elmondása szerint nem tett jót Budapest közlekedésének, hogy az előtt festették fel a biciklisávokat, hogy megépítették volna a hozzá tartozó infrastrukturális beruházásokat. A 100.000- P+R parkolót, a hiányzó metrókat, és az egyéb fontos beruházásokat. Ezek nélkül a biciklisávok eröltetése csak ellentétes hatás vált ki a lakosságból, pedig azt senki sem vitatja, hogy jó lenne, ha Budapest belvárosában jóval kisebb lenne a forgalom.

Székely elmondta, hogy változás csak akkor elképzelhető a Budapesten és az ország többi településén, ha civil szervezetek kezébe kerül az önkormányzatok irányítása, így azok valóban a helyi emberek érdekei mentén tudnak dolgozni és nem akadályozza őket semmilyen pártérdek.