hét. ápr 29th, 2024

Borbély Lénárd és a csepeli ellenzék óvodásként viselkedik!

A csepeli önkormányzatnak még mindig nincs 2024-es költségvetése, a csepeli piacon az illemhelyen és a boltok belső tereiben nincs fűtés, bár az árusok fizetnek érte, az elektromos áram fogyasztást illetően a boltok bérlőivel és tulajdonosaival január végén még mindig nincs konkrét megegyezés és szerződés, a hévekre kismamák, idősek, mozgássérültek nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak felszállni a csepeli gyár sorsával kapcsolatban pedig fel sem merül, hogy próbálnának kezdeni azzal valamit. Ezen a helyzeten sürgősen változtatni kell.

Kál Károly, a Szolidaritás Mozgalom által támogatott független polgármesterjelölt elmondta, hogy a jelenlegi vezetés teljesen alkalmatlan a nagy múltú városrész vezetésére, az ellenzék pedig pótcselekvésekbe menekül. Úgy viselkednek mint egy csapat kiscsoportos óvodás, akikre éppen nem figyel az óvónéni.

A csepeliek valódi érdekeivel nem foglalkoznak, csak és kizárólag a helyi hatalom megtartásával illetve megszerzésével törődnek. A polgármester kommunikációs alpolgármestere, akit Csepel szerte legfőbb vazallusaként ismernek, lejárató újságokat készít közpénzből a politikai ellenfeleiről, az ellenzéki pártok a színfalak mögött pozícióharcot folytatnak, ahelyett, hogy a csepeliekért dolgoznának.

Az elmúlt évtizedekben Csepel lakossága több mint harmincezer fővel csökkent. Ez a folyamat az elmúlt években sem állt meg, s ez mindennél jobban mutatja, hogy mekkora problémák vannak a kerületben. Nincs koncepció a csepeli gyár újbóli hasznosítására, nem foglalkoznak a mindennapokat mérgező közlekedési káosz felszámolásával sem.

A polgármester és támogatói, valamint az ellenzéki képviselők, ahelyett, hogy korrekt megegyezésre törekednének csak a saját pártpolitikai érdekrendszerükhöz ragaszkodnak, s ezért is állhat fent az a botrányos helyzet, hogy a kerületnek még mindig nincsen elfogadott költségvetése.

Kál Károly kifejtette, hogy olyan vezetője kíván lenni a kerületnek aki a csepeli emberek problémáit akarja megoldani, függetlenül attól, ki melyik párt tagja, vagy szimpatizánsa. Az önkormányzati munkához semmi köze sincs a politikai ideológiáknak és főleg a pártmutyiknak, melyek hosszú évek óta mérgezik Budapest és így Csepel közéletét. Itt az ideje, hogy végre az történjen amit a csepeli lakosok fontosnak tartanak.

“Nyugodt közélet, kiszámítható és jó minőségű közszolgáltatások, valamint a csepeli gyár területének fejlesztése, a kerület vérkeringésébe történő bekapcsolása, új munkahelyek teremtése, ezek a céljaim” – mondta el a polgármesterjelölt.

Pál Éva, a Szolidaritás Mozgalom csepeli elnöke elmondta, hogy teljes mértékben támogatják Kál Károlyt és programját, hiszen vele egy olyan helyi politikus térne vissza Csepel élére, aki már évtizedekkel ezelőtt is bizonyította rátermettségét és a kerületi iránti elkötelezettségét. A mozgalom – ahogy Budapest már kerületeiben is – minden körzetben jelölteket kíván állítani. Pál Éva elmondta, hogy a mozgalom nagy hangsúlyt fektet az idősek problémáinak megoldására valamint a fiatalok kerületben tartására is.