hét. ápr 29th, 2024

Helyek osztogatása helyett várospolitikát!

A Szolidaritás mozgalom megdöbbenve látja, hogy az ellenzéki pártok továbbra is csak magukkal vannak elfoglalva és politikai teljesítmény helyett még meg sem szerzett pozíciókon veszekednek. Budapest ennél jóval többet érdemel!

Székely Sándor, az egyesület vezetője elmondta, hogy Budapesten és környékén lakhatási válság van kialakulóban, köszönhetően az elmúlt 33 év átgondolatlan politikájának. Ezen felül a jelenlegi városvezetés a kormány hathatós közbenjárására összezilálta a város közlekedését, semmi sem történik a rozsdaövezetekkel valamint még mindig ütnek el napi rendszerességgel embereket a fővárosban.

Budapesten az elmúlt több mint 33 évben egy híd épült és egy félig kész metróvonal lett átadva, miközben a föld bolygón ennyi idő alatt egész országok születtek meg a semmiből.

Budapest elképesztő lehetőségeket rejt magában, de az elmúlt évtizedekben a pártok kifizetőhelye lett ahol évi több tízmilliárd forint megy politikai állásokra, miközben ötvenezren laknak zártkertekben, ahol nincs villany vagy vezetékes víz.

Ennek fényében különösen visszatetsző, hogy a fővárost jelenleg vezető ellenzéki koalíció nem a problémák rendszerszintű megoldásáról kommunikál a nyilvánosságban, hanem arról, hogy melyik kerületben ki és milyen konstrukcióban induljon el a választásokon.

Székely Sándor, elnök