hét. ápr 29th, 2024

Ki a pártokkal az önkormányzatokból!

A Köztársasági elnök bukása körül kialakult helyzet jól mutatja, hogy miért kell – követve háromezer település példáját – Budapest közgyűléséből is kiszorítani a pártokat. A pártok csak politikai harctérnek, valamint kifizetőhelynek tekintik az Budapestet, nem pedig munkahelynek, ahol az emberekért kellene dolgozni!

Székely Sándor, a Mozgalom elnöke elmondta, hogy Budapest immár több mint három évtizede nem tud érdemben fejlődni, mert a pártok egymást gáncsolják a cselekvésben. A lakhatási és a közlekedési válság állandó. Nincs megoldva a rozsdaövezetek kérdése és a hajléktalanság is folyamatosan jelen van. Egyre komolyabb probléma az agglomerációban élők helyzete és nem világos, hogy miért van Budapestnek kétszintű önkormányzata, ami azon kívül, hogy elképesztő pénzekbe kerül még értelmetlen is.

A jelenlegi városvezetésnek nincs koncepciója, hogy mit kellene csinálnia a várossal, de természetesen a kormányoldal sem segíti a működésüket. Budapesttel kapcsolatban két dolog állandó: a korrupció és a totális politikai háború, ami lehetetlenné teszi az érdemi fejlődést.

A Szolidaritás Mozgalom széleskörű civil összefogás keretében tíz-tizenkét kerületben állít polgármestereket és képviselőjelöltet. Listát is állítanak, valamint főpolgármesteri kampányra is készülnek, monda el Székely Sándor, az egyesület elnöke.

Székely Sándor
elnök

Székely Sándor