hét. ápr 29th, 2024

Pártpolitika helyett bérlakásprogramot Budapesten!

Bár Budapesten több tízezer lakás áll üresen, mégis százezren élnek zártkerti, nem komfortos házakban. Az albérletárak elszáltak, szabályozatlanul burjánzik az Airbnb üzlet, a lakásárak elérték Bécs szintjét, miközben a fizetések messze maradnak az osztráktól. A kormány diplomáciai háborút folytat Európával, a Főpolgármester pedig cselekvés helyett csak újabb biciklisávokat fest fel, teljesen értelmetlenül. A Magyar Szolidaritás Mozgalom és a vele együtt politizáló civil szervezetek szerint Budapestnek az a 2024 -es választásokon meg kell szabadulnia a pártpolitikától, hogy az emberek érdekei kerüljenek a középpontba!

Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke elmondta, hogy a Budapesten lakhatási válság kezd kialakulni. Ennek megoldása egy szabályozott és ellenőrzött albérleti-és Airbnbpiac lenne, valamint az állammal közösen végigvitt tudatos bérlakás fejlesztési program, ami figyelembe veszi a városban lakó kevesebb fizetéssel rendelkező emberek érdekeit is. Tarthatatlan állapot, hogy míg a főváros 23 kerülete és a Fővárosi Önkormányzat sokszor politikai kifizetőhelyként működik, addig sokan alig bírják kifizetni az albérleteiket és családok ezrei kénytelen gáz és vezetékes víz nélkül élni Budapesten és környékén.

A Szolidaritás Mozgalom és a vele együtt dolgozó civil szervezetek azonnali cselekvésre szólítják fel a főváros vezetését és a kormánypártokat is! Hagyják abba a senkit nem érdeklő politikai játszmákat egymás ellen és végezzék végre a dolgukat. Képviseljék az emberek érdekeit! Hozzák meg a megfelelő intézkedéseket, azért hogy felszámolható legyen a lakhatási válság!

Székely Sándor
elnök