ked. ápr 30th, 2024

Rendet teszünk a Józsefvárosban – Ellenzéki különvéleményt megfogalmazó polgármesterjelöltet állít a Szolidaritás a nyolcadik kerületben!

Simon György, volt józsefvárosi képviselő elindul a polgármesteri címért Józsefvárosban, a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben. Az egyesület helyi civilekkel összefogva minden körzetben jelöltet kíván állítani.

A jelenlegi polgármester egy kerületi pártiroda brutális megrongálásakor azt nyilatkozta, hogy „egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető”. A rongálás cselekményét mi magunk is elítéljük – mondta Simon György. Azonban: “Aki terroristának nézi a kerülete lakóit az méltatlan arra, hogy polgármester legyen! Hiszen mi magunk nem tételezzük föl az itt élőkről az ilyen cselekedeteket, kiváltképp akkor, ha később kiderül az, hogy pont a polgármester egyik aktivistája volt az elkövető! Én természetesen az ellenkezőjét gondolom a polgártársaimtól és azért indulok, hogy végre valaki a kerületben élők érdekeiért politizáljon és ne ellenükben!”

Simon szerint Józsefvárosban az elmúlt időszakban fejlesztés helyett, csak a kerület lakóinak a bosszantása zajlott.

  • A kerület lakosainak parkolását fizetőssé tételével együtt csökkentették a parkoló helyek számát, ami egyértelműen az életminőséget csökkenti.
  • Értelmezhetetlenek és követhetetlenek a kerületben azok a fejlesztések, amelyek valójában csak az autók és az autóbuszok közlekedését nehezítik.
  • Nem megoldott a hajléktalan kérdés, piszkosak a közterületek és még mindig akadnak a Józsefvárosban olyan utcák, ahová már nem csak sötétedés után nem ajánlatos betérni.

A Mozgalom nevében Simon György kijelentette, hogy olyan kerületet szeretne, ahol a pártpolitikai és ideológiai csatározások helyett a kerület fejlesztésével foglalkoznak az önkormányzatban. Kiterjedt bérlakásprogram, úthálózat-és parkolóhely fejlesztés, a hajléktalanügy megoldása, valamint a józsefvárosi strand megépítése szerepel a programjában.

Székely Sándor
elnök
SZOLIDARITÁS 2024