hét. ápr 29th, 2024

A Momentum a Belvárosban is csalásra készül?

A Hegyvidéken zajló előválasztáson az egyik jelölt kiderítette, hogy a Momentum olyan adatbázissal kampányol, melyről nem tud elszámolni, hogyan került hozzá. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy vajon a Belvárosban készülő előválasztásban is hasonló törvénytelenségek fognak történni?

A Magyar Szolidaritás Mozgalom semmilyen előválasztáson nem vesz részt, hiszen azt folyamatosan egyeztető és alkudozó pártok szervezik, így valójában ezek az események csak a saját szavazóik megtévesztéséről szóló kampányesemények, ahol igen cinikusan leghívebb támogatóikat használják fel önös céljaikra.

Szomorúan látjuk, hogy a Belvárosban melyben egy jól működő civil szervezet sok éves munkájával esélyt szerzett a helyi Fidesz leváltására, egy nemtelen előválasztási küzdelembe kellett bonyolódnia azért, hogy meg tudjon küzdeni a hatalom embereivel.

Csak remélni tudjuk, hogy Kovács Alex és csapata a Tiéd a Belváros győzni fog az előválasztáson és utána a valódi választáson is, bár a legjobb az lenne, ha a civil szervezet nem kockáztatná elindulást egy olyan előválasztáson, melyben olyan pártokkal kell együttműködnie, melyek egymásról bizonyítják be folyamatosan, hogy amennyiben érdekeik úgy kívánják csalni is képesek.

Székely Sándor a Szolidaritás elnöke elmondta, hogy egyesületük Budapest hét kerületében fognak indulni az önkormányzati választásokon így természetesen listát is állítanak, azért, hogy a pártok helyett a választók olyan embereket tudjanak a fővárosi közgyűlésbe küldeni, akik nem a pártközpontok utasításait és a saját érdekeiket nézik, hanem a Budapest polgáraiét.