csü. máj 2nd, 2024

Ne szavazzátok meg! – Székely Sándor közleménye

Miközben a fővárosi közgyűlésben Székely Sándor azért küzd, hogy a budapesti plakáthelyek ne kerüljenek a Tombor-Habony tandem érdekeltségi körébe, addig a parlamentben akár azt is megszavazhatják ellenzéki segítséggel, hogy ezekre az eszközökre csak akkor kerülhessenek ki politikai plakátok, ha éppen kampány van.

Székely Sándor független fővárosi képviselő harmadszorra nyújtja be előterjesztését, mely arra vonatkozik, hogy a budapesti közgyűlés hatalmazza meg Tarlós István főpolgármestert, hogy utasítsa a BKV vezérigazgatóját, az immár másfél éve kiírt tender visszavonására, mely a budapesti metró területén található reklámfelületek újraosztásáról szól. A fővárosi ellenzéki képviselők segítségével Székely Sándor már több mint egy éve dolgozik azon, nehogy a plakáthelyek mindegyike a hatalomhoz köthető cégek kezébe jusson.

Az eddigi sikeres ellenállást azonban zárójelbe teheti egy morbid fordulat, ami a közterületen elhelyezhető reklámokat szabályozó törvény megváltoztatásához kötődik. A parlament ugyanis szerdán szavaz a „lex csicska” néven elhíresült kétharmados törvényjavaslatról. Ez a törvény megtiltaná a politikai kampányok folytatását közterületen, kivéve a szűken vett választási időszakban. Tehát elvenné az ellenzék egyik utolsó fegyverét, amellyel érdemben ellen tud tartani a kormány hazug és uszító kampányainak. Mivel a Fidesznek nincs kétharmada, csak akkor lehet sikeres, ha valakik az ellenzékből megszavazzák e szégyenletes törvényt. Bár az LMP – a többi ellenzéki párttal együtt – azt kommunikálja, hogy nem fogja megszavazni a törvényt, ahhoz módosítókat adott be, melyeket a Fidesz-KDNP mind el is fogadott.

Székely Sándor fővárosi képviselő és a Szolidaritás Mozgalom elnöke emiatt nyomatékosan kéri az ellenzéki pártokat, hogy semmiképp se szavazzák meg, vagy semmiképp se tegyék lehetővé, hogy a törvény elfogadásra kerüljön.

Budapest, 2017. június 13.

Magyar Szolidaritás Mozgalom