hét. máj 6th, 2024

Éjféli zárórát a bulinegyedben!

Az elmúlt tizennégy év alatt drámai változás állt be a Budapest hetedik kerületében található „bulinegyed” életében. Az egymást váltó kormánypárti és ellenzéki polgármesterek alatt totálisan lezüllött a kerület egy jelentős része. Drogdílerek, prostituáltak, bűnözők lepték el, Belső Erzsébetváros utcáit. Rendszeressé váltak a részegek és drogosok közötti verekedések számos súlyos bűncselekmények is előfordul.

Itt az ideje a rendteremtésnek!

Dr. Hunwald György Erzsébetváros volt polgármestere a Lokálpatritóták Erzsébet Városáért és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közös jelöltje győzelem esetén bevezetné az éjféli zárórát a bulinegyedben, amely korábbi polgármesteri időszaka alatt rendeletben volt szabályozva, majd 2011-ben a Fidesz eltörölte azt.
A közbiztonság megerősítése érdekében újra létrehozná a 2011-ben megszüntetett Kerületőrséget, amely kiválóan látta el a feladatát.

Az erzsébetvárosiakat és az autósokat bosszantja, a bulinegyedben 3 havonta változó jelenlegi forgalmi rend, ezért szintén azonnali intézkedésként visszaállítaná a 2010 előtti közlekedési rendet a területen.
Hunwald szerint a bulinegyed köztisztasági és közbiztonsági problémának kezeléséhez szükséges forrásokat nem kizárólag az önkormányzatnak kell megteremtenie, hanem megválasztása esetén az érintett vendéglátóhelyeknek is bele kell majd nyúlniuk a zsebükbe, hiszen a problémák a működésükből fakadnak.

SZOLIDARITÁS SAJTÓ