vas. máj 5th, 2024

Ez egy olyan ország, ahol nem írják le annak a nevét, aki ellene szavazott a gyermekvédelmi törvénynek

Sok parlamenti politikus szólal meg mostanában L. Simon László ügyében. Sok olyan is, aki a szavazáskor nem ment be és nem nyomott nem gombot a gyermekvédelminek hazudott törvényre, mert kínos lett volna, hogy szélsőjobboldali választási szövetségesük meg megszavazta azt.

Egyedül Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szavazott nemmel, de ezt sem akkor, sem most nem jelezte a magyar sajtó. Egyedül Ceglédi Zoltán jelezte az ATV Öt című műsorában, amit ez úton is köszönünk.

A Szolidaritás Mozgalom álláspontja továbbra is az, hogy a Magyarországon nincs a legfontosabb 100 ügyben az LMBTQ-probléma halmaza, cserébe jól lehet vele a társadalom számára teljesen érthetetlen és feleseges vitákat szítani.

Székely azért szavazott nemmel 2021-ben a parlamentben, mert a mozgalom szerinte senkit nem érhet semmilyen megkülönböztetés fajra, nemre, származásra, pénzügyi helyzetre, vagy szexuális beállítódásra hivatkozva. Így bármilyen más korlátozó törvényre is nemet nyomott volna.

A Mozgalom nem érti, hogy a liberális pártok, melyek a jelenleg is a parlamentben vannak és amelyeknek egyik legfontosabb témájuk, az szexuális kisebbségek védelme, hogyan állhattak össze 2022-ben nácikkal a választásokon, és hogyan maradhattak némák egy ilyen ügyben.

A Mozgalom meglepetésének ad ugyanakkor hangot, hogy a szabad magyar sajtó azokat a pártokat kérdezi az L. Simon ügyről, akik a törvény szavazásakor nem mertek bemenni a terembe, ugyanakkor azt, aki egyedül vállalta a felelőséget, nem kérdezik meg.

Szolidaritás