szo. ápr 27th, 2024

Budapesten csak a hirdetőoszlopoknak van létjogosultsága!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom nevetségesnek tartja a jelenlegi polgármester reklámeszközökkel kapcsolatos hirtelen problémáit, hiszen a budapesti reklámpiac szabályozásának joga jelentős részben éppen az általa vezetett főváros kezében van.

A budapesti közterületeken található reklámfelületek szabályozása és ellenőrzése a főváros és a kerületek dolga. Tehát, ha a főpolgármesternek valami gondja van, akkor azt nem csak a kezével tudja letépni, hanem rendeletek alkotásával és azok betartásával tudná szabályozni.

Ehhez természetesen koncepció, munka és a kerületekkel való egyeztetésre lenne szükség, ami úgy tűnik az elmúlt majdnem öt évben nem jött össze Karácsony Gergelynek.

A Szolidaritás Mozgalom álláspontja ez ügyben határozottan az, hogy a városban semmiféle külső reklámfelületnek helye nincsen, hiszen ezek totálisan elcsúnyítják az akár városvédelmi szempontból is fontos épületeket, de ami a legnagyobb baj, hogy súlyos balesetek okozói is sokszor, hiszen elvonják a közlekedésben részt vevő emberek figyelmét.

Ez alól egyedül a Mahir Cityposter Kft. által üzemeltetett hirdetőoszlopok a kivételek, melyek a város fejlődésével együtt szervesen alakultak ki, így sem a látképet, sem pedig az emberi életeket nem veszélyeztetik.

Székely Sándor
elnök