szo. ápr 27th, 2024

Borbély Lénárd nőnapon küldött ki egy nőt a szakadó esőbe

Kál Károly a Szolidaritás Mozgalom csepeli polgármesterjelöltje nagyon durva eset szemtanúja volt a mai nap. Borbély Lénárd egy ellenzéki politikai aktivistát üldözött ki a szakadó esőbe, hogy ő a hölgy helyén tudjon virágot osztogatni nők napja alkalmából.

A bejegyzés a Facebookon.

Hímsovinizmus, vagy valami más?
Nem akarok ünneprontó lenni, de az alábbi információt és fotókat most kaptam a délelőtti órákban. Rendesen felkergette a PH-mat.
A történet.
Helyszín Csepeli Piac 5. számú kapuja, tetővel fedett előtér.
Eső esik. Egy kedves hölgy pultozik a bejárat közelében. Ismereteim szerint terület foglalási engedéllyel rendelkezik, a tevékenység a rendőrségen is bejelentésre került.
Ugyanitt Borbély Lénárd polgármester, Pákozdi József alpolgármester, valamint Tóth Sándor önkormányzati képviselő a Piac közvetlen bejárata előtt virágokkal köszönti az arra járó hölgyeket. Nemes gesztus.
Az idilli helyzet nem sokáig tart. Kerületünk fura urai nem a legudvariasabb módon a pultozó hölgyet eltessékelik a Spár előtti sarokra az esőbe. Hivatkozva arra, hogy ahol tartózkodik az a Piac területe és ott nem lehet kampány tevékenységet folytatni.
S ezek után mintha misem történt volna folytatják a virágosztogatást.
Nekem viszont az a kérdésem támadt, hogy ha a hölgynek nem szabad a Piac területének mondott árkád alatt tevékenykedni, akkor az urak virág osztogatása mennyiben felel meg az általuk hivatkozott jogszabálynak. Az még véletlenül sem minősül kampány tevékenységnek?
Feltételezem, hogy nem a Polgármesteri Hivatal dolgozóit köszöntötték a piac kapujában. Lehetséges, hogy úgy gondolkodtak, hogy ez a nő itt zavarja a köreinket? Vagy Borbély Lénárd Csapata bármit megengedhet magának, még a szabályok áthágását is?
Mindenesetre igencsak furcsa helyzetbe hozták magukat. Ráadásul még egy szál virágot sem adtak az illetőnek. Talán őt nem tekintik nőnek?