ked. okt 22nd, 2024

Hoffman Rózsa lovat kapott – petíció és beszéd

A Szolidaritás ifjúsági Tagozata petíciót nyújtott át Hoffmann Rózsának

A Magyar Szolidaritás Mozgalom Ifjúsági Tagozatának petíciója az oktatásért felelős államtitkárhoz, Dr. Hoffmann Rózsához

A Szolidaritás Ifjúság felháborodva értesült az Országgyűlés oktatási bizottsága által benyújtott, a hallgatói szerződésekről szóló módosító javaslatról, amellyel röghöz kötnék az állami ösztöndíjban részesülő hallgatókat.

Felhívjuk a törvényalkotó, az Államtitkárság és az államtitkár asszony figyelmét arra, hogy az Alkotmánybíróság a minap semmisítette meg azt a kormányrendeletet, amelyik tartalmilag azonos volt a most benyújtott módosító javaslattal.

A tervezet ellentmond a munkaerő szabad áramlására vonatkozó, a Lisszaboni Szerződésben rögzített alapelvnek.

A tervezet semmilyen garanciát nem vállal arra, hogy a megkötött hallgatói szerződések után a diplomás fiatalok végzettségüknek megfelelő munkát találjanak Magyarországon.

Felháborítónak tartjuk azt a cinikus hozzáállást, amelyet a kormányzat a jövő generációival szemben tanúsít: új vasfüggöny mögé kényszerítené őket, miközben lehetőségeket nem teremt számukra.

Követeljük, hogy a hallgatói szerződésekről szóló módosító javaslatokat, amellyel röghöz kötnék a frissen diplomázottakat, azonnal vonják vissza! Kérjük Hoffmann Rózsa asszonyt, hogy lépjen föl a röghöz kötés ellen!

Amennyiben a törvény hatályba lép, nyilvánosan fogjuk elégetni hallgatói szerződéseinket.

Budapest, 2012. július 9.

Magyar Szolidaritás Mozgalom