szo. júl 27th, 2024

Karácsony jobb ha csendben marad

Karácsony előválasztáson való visszalépése miatt lett ’22 -ben újra kétharmada a Fidesznek! A Főpolgármesternek nincs erkölcsi alapja kritizálni Szentkirályi Alexandra tettét.

A Szolidaritás Mozgalom álláspontja szerint Karácsony Gergely 202 -es visszalépése az előválasztáson annyira erkölcstelen volt és akkora kárt okozott a magyar balliberális oldalon, hogy most nincs erkölcsi talapzata arra, hogy bírálja a Fideszt vagy Vitézyt, Szentkirályi Alexandra visszalépése miatt.

Székely Sándor, a Mozgalom fővárosi listavezetője elmondta, hogy bár már 2021-ben sem foglalkozott pártpolitikával, az egyértelmű, hogy Karácsony az akkori visszalépésével gyakorlatilag odaadta a 2022-es országgyűlési választást a Fidesznek, hiszen úgy lépett vissza egy esélytelen jelölt számára, hogy érdemben semmilyen magyarázatot nem adott tettére. Ennek az a következménye lett, hogy egy totálisan értelmezhetetlen jelölt kampányolt az ellenzék élén, aminek újra kétharmad lett a vége.

Karácsony Gergely tehát önmagában felelős a negyedik Fideszes kétharmadért!

Ehhez képest, most Szentkirályi Alexandra visszalépése csak azt eredményezheti, hogy egy nagyjából független főpolgármestere lehet a fővárosnak.

Székely elmondta, hogy a Szolidaritás 7 kerületben álltott polgármestert így fővárosi listájuk is van. A főpolgármesterek közül Vitézy Dávidot támogatják.