szo. júl 27th, 2024

A Szolidaritás egyetért Magyar Péterrel és csatlakozik a május 30-ai tüntetéséhez

Mivel a Szolidaritás Mozgalmat értelmezhetetlen okokból nem engedik vitázni a fővárosi listavezetők vitáján, ezért csatlakozik a május 30-ra tervezett tüntetéshez a Várkert Bazárban.

A Szolidaritás Mozgalom egy civil egyesület, amelyik Budapesten hét kerületben indít polgármester-jelölteket és így fővárosi listát is állított. Az egyetlen médiumban rendeznek fővárosi listavezetői vitát, de technikai okokra hivatkozva a Szolidaritás Mozgalmat és másik két szervezetet nem hívtak meg erre az eseményre.

Székely Sándor, a Szolidaritás listavezetője szomorúan és csalódottan vette tudomásul a helyzetet, egyben kijelentette, szervezete csatlakozik a Magyar Péter által szervezett május 30-ai tüntetéshez, ami az európai parlamenti listavezetői vita nevetséges feltételei miatt lesz megtartva.

Az egyesület szomorúnak tartja azt a helyzetet, hogy Magyarországon semmilyen hagyománya nincs a vitának, így a médiumok vezetői dönthetik el, hogy kik és hogyan és hol vitatkozzanak, ezzel alapvetően befolyásolják a demokratikus folyamatokat valamit korlátozzák az állampolgárok szabad információhoz jutásának a jogát.

Az egyesület arra szólítja fel tagjait, szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a május 30-ai megmozduláson, fejezzük ki közösen, hogy nem tetszik a rendszer!