csü. ápr 18th, 2024

Sajtóközlemény – Együtt október 23-án!

A Szolidaritás Mozgalom felhívása a választópolgárokhoz, a demokratikus ellenzéki pártokhoz, mozgalmakhoz, civil és segítő szervezetekhez

Sajtóközlemény

A Szolidaritás Mozgalom felhívása a választópolgárokhoz, a demokratikus ellenzéki pártokhoz, mozgalmakhoz, civil és segítő szervezetekhez

A Magyar Szolidaritás Mozgalom tisztában van azzal, hogy a Fidesz-KDNP kormányt csak akkor lehet leváltani, ha a sikeres veszprémi példát követve a demokratikus ellenzéki erők összefognak és együttesen juttatják kifejezésre akaratukat. Az elmúlt napok történéseinek fényében és az ország folyamatosan romló helyzetére tekintettel a Szolidaritás úgy döntött, eláll a 2012. szeptember 29-ére, a mozgalom alapításának első évfordulójára meghirdetett tüntetéstől.

Döntésünket annak reményében hoztuk meg, hogy ezzel a lehető legszélesebb körű összefogás megvalósulását segíthetjük elő. Éppen ezért felhívással élünk minden magánszemély, demokratikus párt, mozgalom és civil szerveződés felé, hogy 2012. október 23-án egy közös demonstráción, egységben nyilvánítsuk ki akaratunkat: a diktatórikus, országunk gazdaságát romba döntő, jó hírünket meggyalázó Orbán-kormánynak távoznia kell! Mutassuk meg Orbán Viktornak és a Fidesznek, hogy Magyarország nem kér belőlük! Üzenjünk közösen konzervatív, jobboldali érzelmű barátainknak, akik az Orbán-kormány intézkedéseit látva manapság inkább csendben maradnak, hogy nem ellenük, hanem a rendszer ellen vagyunk, mely csúfot űz közös értékeinkből, lebontja társadalmunk pilléreit, tönkreteszi gazdaságunkat és megfoszt bennünket a normális, 21. századhoz méltó élet lehetőségétől!

Mi, a Szolidaritásban valljuk, hogy október 23-án együttesen kell kiállnunk magunkért és az országért, ahogy azt 1956-ban szüleink, nagyszüleink is megtették, Sorakozzunk fel és kiáltsuk együtt: elég volt a megosztottságból, a demagógiából! Elég a szegénységből, a felelőtlenségből és a hazugságokból! Álljunk ki a demokratikus eszmék mellett! Álljunk ki, ahogy január 2-án az Operaháznál megtettük! Álljunk ki a köztársaságért!

Találkozzunk 2012. október 23-án!

Budapest, 2012. szeptember 14.

Magyar Szolidaritás Mozgalom